Hlavní obsah

Moudrost numerologie: 2021 je rok čísla pět. Co přinese?

Foto: Subbotina Anna, Shutterstock.com

Foto: Subbotina Anna, Shutterstock.com

Reklama

Náročný rok 2020 je konečně v závěru a už za chvíli začne 2021, rok čísla pět. Co přinese do vašich životů a jak pětka ovlivní vaše životní číslo?

Článek

Proč je rok 2021 rokem čísla pět? Stačí sečíst všechny číslice tohoto letopočtu a součet představuje právě číslo pět – vibraci nadcházejícího roku: 2 + 0 + 2 + 1 = 5. Pětka je nositelem změn a slibuje především to, že se v příštím roce všichni pohnou z místa.

Budoucnost ve znamení pětky

Číslo pět je velmi svobodné a nespoutané: v roce 2021 se naplno projeví touha cestovat, poznávat a objevovat a lidé budou mít potřebu pouštět se do nejrůznějších dobrodružství a podstupovat zážitky, které si dřív nedovedli ani představit. Snad jim to pandemická situace dovolí.

Pětka také znamená vůdcovské sklony a ambice velet, příští rok je tedy nakloněn povýšení a kariérnímu postupu. Pozor jen na určitou zbrklost a unáhlenost – i to pětka přináší, proto je potřeba snažit se o udržení rovnováhy a nepodléhat okamžitým rozhodnutím. Mohla by se vymstít.

Rok 2021 podle životního čísla

Ale tím nekončíme. Pětka jakožto číslo roku 2021 bude také nějakým způsobem rezonovat s vaším životním číslem. Jak? To zjistíte, když číslo roku 2021 (tedy 5) přičtete k svému životnímu číslu. Abyste si mohli vypočítat životní číslo, stačí jednoduše sečíst všechny číslice vašeho data narození. Když vyjde dvojciferné číslo, opět číslice sečtěte, až se dostanete na zredukovanou jednocifernou verzi.

Příklad: Když se někdo narodil 18. 7. 1978, sečte číslice takto: 1 + 8 + 7 + 1 + 9 + 7 + 8 = 41; 4 + 1 = 5. Životní číslo je pět.

Životní číslo 1

Je-li vaším životním číslem jednička, ponese se následující rok na vibracích šestky (1 + 5 = 6). To pro vás znamená zejména pečovatelské sklony a starost o ostatní – právě v takovém duchu prožijete příští rok. Hlavním tématem v roce 2021 pro vás budou vztahy: jak prohlubování těch, na kterých skutečně záleží, tak naopak ukončení těch, které vám nic nepřinášejí. Komunikace vám půjde jedna radost, nejspíš potřebujete vybít alespoň něco z nahromaděné sociální energie.

Životní číslo 2

Pro dvojky je rok 2021 rokem sedmičky (2 + 5 = 7), která je číslem introspekce a pochopení sebe sama. Věnujte se svým skutečným pocitům a tužbám, naučte se rozumět sami sobě, protože to vám usnadní i cestu k ostatním. Svou energii investujte do sebe, zklidněte se a ponořte se do zákoutí vlastní mysli. I tak může docházet ke změnám a pokroku, které věští číslo 5 roku 2021.

Foto: Dragana Gordic, Shutterstock.com

Jedničky budou celý rok s radostí pečovat o ostatníFoto: Dragana Gordic, Shutterstock.com

Životní číslo 3

Pro trojky začíná rok s vibrací čísla osm (3 + 5 = 8), které ještě víc umocní ambiciózní a cílevědomý aspekt nadcházejícího období. To znamená, že se opravdu můžete vrhnout do práce a do plnění svých snů a cílů, budete z toho mít užitek. Stále platí varování nedělat nic příliš lehkomyslně, ale tvrdá práce se vám rozhodně vyplatí, těšte se na úspěchy.

Životní číslo 4

Čtyřky vstupují do roku čísla devět (4 + 5 = 9), kdy se ke slovu dostane jejich lidumilná stránka. Letos jsme si všichni užili svoje a vy se rozhodnete pomáhat těm, kteří z toho vyšli hůře než vy. Uzavřete v sobě navíc všechny křivdy a rozloučíte se s tím, co vás v životě nikam neposouvá. Jakmile se téhle zátěže zbavíte, najdete v sobě nečekané množství energie, kterou budete moci věnovat těm, kdo to potřebují.

Životní číslo 5

Pro pětky začíná rok čísla jedna, vyšla vám totiž desítka (5 + 5 = 10), která se dále sečte na jedničku (1 + 0 = 1). Stojíte na počátku cyklu, což znamená, že se můžete z výšky rozhlédnout, omrknout, co leží před vámi, a pustit se do díla. Rok 2021 vám do cesty přinese příležitosti a podněty, tak z nich dostaňte maximum. Jen pozor, ať nesklouznete k sobectví a egoismu, do těch vás jednička potlačí taktéž.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Čtyřky se vyrovnají s křivdami a získají tak spoustu energie pro druhéFoto: fizkes, Shutterstock.com

Životní číslo 6

Šestky v roce 2021 začínají rok s vibrací dvě (6 + 5 = 11; 1 + 1 = 2) a čeká je rok vztahů a romantiky. Může to znamenat něco úplně nového, ale také prohloubení a utužení staré lásky. Pracujte na svých komunikačních dovednostech, odhalujte své city, buďte upřímní a otevření všemu a uvidíte, jak váš vztah bude rozkvétat. Anebo možná naopak pochopíte, že o žádný nestojíte, že teď je nejdůležitější váš vztah sama se sebou – a i to je naprosto v pořádku.

Životní číslo 7

Pro sedmičky je tu rok s energií čísla tři (7 + 5 = 12; 1 + 2 = 3), kdy se zaměří na rozvoj své intelektuální stránky. Přichází doba učení, rozvíjení starých schopností a získávání nových, vytěžování mentální kapacity. Nastává ideální chvíle naučit se psát všemi deseti, začít s kaligrafií či vysněným jazykem. Vykoukněte z komfortní zóny, půjde vám to teď jako po másle.

Životní číslo 8

Osmičky si užijí rok s vibrací čísla čtyři (8 + 5 = 13; 1 + 3 = 4), tedy vlijí spoustu energie do důkladné, důsledné a systematické práce. Čtyřka je číslo rozumu, tedy budete dělat samá logická a efektivní rozhodnutí, která povedou k praktickému naplnění všeho, co je třeba. Pozor na zabřednutí do rutiny, předtím by vás měla ochránit proměnlivá pětka, která vládne celému roku 2021. Přichází pro vás také doba trpělivosti: naučíte se čekat a zjistíte, že se to vyplatí.

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Pětky a sedmičky mají před sebou rok plný energie a aktivitFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Životní číslo 9

Devítky čeká rok pětky (9 + 5 = 14; 1 + 4 = 5), tedy znásobení toho, co rok 2021 znamená pro všechna znamení. Čeká vás změna, pohyb kupředu, rozhodně se odpíchnete a zažijete pěkný fofr – ve všem. Možná budete mít pocit, že se vznášíte ve vzduchoprázdnu, jste neukotvení a život vámi zmítá sem a tam. Využijte téhle neklidné energie k vyřešení všeho, co dlouho stálo, ale nenechte se přitom unést příliš. Chladnou hlavu!

Reklama

Načítám