Hlavní obsah

Oáza klidu uprostřed festivalu: Taková byla zóna Proženy.cz

Foto: Tomáš Snop

Foto: Tomáš Snop

Reklama

Hudební festivaly se mohou zdát pro ženy trochu nehostinné. A ačkoliv se tváříme, že nám to vlastně ani moc nevadí, za chvíli klidu, příjemné posezení nebo čisté toalety bychom daly i modré z nebe. A právě tohle pohodlí na festivalu Aerodrome přichystala redakce Proženy.cz.

Článek

Z několika pódií zní rozličná hudba, ve vzduchu se mísí vůně smaženého a grilovaného jídla spolu s dezinfekcí z mobilních toalet. Ano, hudební festivaly mají svoji atmosféru. Přestože je většinou prosycena pozitivními vibracemi, člověk si od toho rád na chvíli oddechne. Jenže najít nějakou malou oázu klidu není vůbec jednoduché. To moc dobře víme, a proto redakce Proženy.cz přišla s festivalovou lounge zónou pro opravdové ženy a otestovala ji na Aerodromu, který proběhl koncem června na letišti v Panenském Týnci.

Foto: Tomáš Snop

Návštěvnice si v lounge zóně mohly zakouřit z vodní dýmky Foto: Tomáš Snop

Do ryze ženského světa, kde jediný mužský element tvořili maséři, barman a DJ (samé důležité profese!), si mohla přijít odpočinout kterákoliv návštěvnice. Možnost osvěžit se v naší chillout zóně využilo zhruba sedm set žen, které se zde mohly v klidu natáhnout na paletová letiště a nabrat síly na další program.

Rozhodně nesměl chybět fotokoutek. Naše návštěvnice se tam mohly nechat vyfotit, a třeba tak odstartovat kariéru modelky – a to aniž by o tom věděly! Pokud totiž přidaly svoji fotografii na sociální sítě s hashtagem #OpravdoveZeny a označily na fotografii @prozeny.cz, je možné, že některou z nich redakce vybere pro focení či natáčení.

Foto: Jakub Jurdič

Možná se některá žena, která sdílela fotografie na sociálních sítích s hastagem #OpravdoveZeny, stane naší příští modelkouFoto: Jakub Jurdič

Dámy v naší klidné oáze posedávaly, odpočívaly, v klidu si povídaly s kamarádkami, případně pokuřovaly vodní dýmky vyráběné v České republice. A také ve velkém využívaly dostupné služby – například líčení od profesionální make-up artistky značky Urban Decay. U tohoto stánku bylo pořádně rušno a zdálo se, že se fronta snad vůbec nezmenšuje, přestože se zde střídala jedna žena za druhou. Jinak tomu nebylo ani u dalšího beauty stánku, kde bylo možné nechat si zaplést copánky nebo nakreslit třpytivé tetování. Návštěvnice zmožené tancem či rozlámané ze spaní ve stanu zase využily služeb masérů.

Ty odvážnější se mohly v našem trucku nechat proměnit. Vybrali jsme deset žen, které si vzaly do parády naše vizážistky a udělaly jim super rychlou proměnu. Jak to dopadlo, si můžete přečíst v článku Bleskové festivalové proměny. Jestli se chystáte třeba na Benátskou noc a na takovou proměnu si troufáte, zastavte se u nás!

Foto: Tomáš Snop

Zájemkyně se mohly v naší klidné zóně nechat nalíčit kosmetikou Urban DecayFoto: Tomáš Snop

Nicméně asi největší úspěch měl speciální drink, který pro nás vytvořil Tomáš Hanus z Frame Gin Baru v Praze. Těžko byste totiž narazily na ženu, která by růžový koktejl zrovna nedržela v ruce a nevychvalovala ho. Však se jich tu také za celý den namíchalo na pět set! Nebyl to totiž klasický gin s tonikem, ale nápoj ovoněný jahodami, limetkou a mátou. Pokud jste nebyla na Aerodromu a také byste se jím ráda osvěžila, buď se s námi můžete setkat na Benátské noci, anebo si jej umíchejte při zahradní party podle našeho originálního receptu.

Foto: Tomáš Snop

Speciální drink měl velký úspěch Foto: Tomáš Snop

Také jste byly na festivalu Aerodrome? A zašly jste do naší zóny?

Reklama

Načítám