Hlavní obsah

Objevily se vám malé kožní výrůstky? Odstraníte je lehce doma!

Foto: Viatris

Odstraňte kožní výrůstky lehce domaFoto: Viatris

Kazí vám radost z nových šatů, šperků či spodního prádla nehezké malé kožní výčnělky? Pravděpodobně se jedná o měkké fibromy, kterých se zbavíte bezpečně z pohodlí domova.

Článek

Pokud se vám objevily například na krku, v podpaží či dekoltu malé kožní měkké výčnělky, nebojte, pravděpodobně se jedná o zcela neškodné fibromy. Nejsou nezvyklým jevem, naopak jsou velice běžné, a to natolik, že se jim nevyhne téměř polovina populace.

Co je to měkký fibrom?

Fibromy jsou měkké a pohyblivé. Ze začátku vypadají jako malé zploštělé hrbolky na kůži a k tělu jsou připevněny tenkou stopkou. Některé zůstanou malé, ale jiné dále rostou. Mohou mít tedy různou velikost i tvar. Jejich zbarvení zpravidla odpovídá barvě kůže, ale mohou být i lehce zabarveny do hněda. Objevují se po celém těle, občas i ve shlucích, a nejčastěji je zaznamenáte právě na krku, obličeji, dekoltu a v podpaží. Jsou nebolestivé, nesvědí ani nekrvácí.

Foto: Viatris

Fibromy jsou měkké a pohyblivéFoto: Viatris

Měkký fibrom může být nepříjemný například při holení, oblékání a svlékání. Některým ženám vadí i jako kosmetická vada na kráse. Necítí se s ním dobře například v šatech, letním tílku a vůbec v jakémkoliv oblečení, které odhaluje citlivé partie s tímto výrůstkem. Mnohdy ale ani ženy nevědí, že takový měkký fibrom lze poměrně lehce odstranit. A díky moderní medicíně dokonce i bezpečně a z pohodlí domova. Což ušetří čas strávený v čekárně u lékaře.

Foto: Viatris

Měkké fibromyFoto: Viatris

Snadné odstranění měkkého fibromu

S měkkým fibromem si díky neustálým lékařským inovacím můžete poradit celkem pohodlně, a hlavně bezpečně i doma. Ušetříte si navíc čekání na objednání u dermatologa. EndWarts Extra je první zdravotnický prostředek určený pro domácí ošetření malých měkkých fibromů na krku, hrudi i v podpaží.

Jeho použití je snadné a rychlé. Nalepíte ochrannou náplast kolem měkkého výrůstku, připravíte prostředek a přiložíte na dvacet sekund k fibromu. A během dvou až tří týdnů tato kosmetická vada pomalu zmizí. Pokud si touto metodou stále nejste jistí, máme pro vás pár tipů, na co si dát pozor při domácím ošetření fibromů pomocí EndWarts Extra.

Nebo se podívejte, jak je aplikace snadná:

Ve zdravotnickém prostředku je až devět dávek, takže jej můžete použít na více fibromů. Před použitím EndWarts Extra si pečlivě pročtěte návod k použití, abyste nezaměnili malý měkký fibrom za jiný kožní výrůstek, např. mateřské znaménko nebo bradavici.

V případě, že si nebudete jisti, poraďte se s lékárníkem nebo s lékařem. Výrobky řady EndWarts jsou dostupné v lékárnách.

Foto: Viatris

Měkké výrůstky odstraníte bezpečně a z pohodlí domovaFoto: Viatris

Zdravotnický prostředek EndWarts

Více informací včetně videa s návodem k použití naleznete na endwarts.cz.

Před použitím EndWarts Extra si pečlivě pročtěte návod k použití. Číslo notifikované osoby: 0459. END-2022-0044.

Reklama

Načítám