Hlavní obsah

Oblé křivky povoleny! Móda ve velikosti 42

Foto: Jakub Jurdič

K tomu, abyste vypadaly skvěle, rozhodně nepotřebujete míry modelek s chlapeckými postavami. Ivana má velikost 42!Foto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buď, anebo. V módních story se střídají extrémně hubené modelky s několika plnoštíhlými výjimkami. Co ale všechny ty postavy s ženskými oblými tvary? Dnes vám naservírujeme módu ve velikosti 42!

Článek

Ano, i s konfekční velikostí, začínající čtyřkou můžete vypadat stylově. Důkazem je plus size modelka Ivana (v modelingu je v téhle kategorii nemilosrdně každý s velikostí 38 a výš), která mívá na oblečení cedulku s číslem 42. Máte obdobnou postavu jako ona? Vykašlete se na urputnou kamufláž a podtrhněte svoje křivky!

Kalhotová sestava

Chytře zvolené střihy jsou základ. Máte-li stejně jako naše modelka oblejší střed těla a štíhlé nohy, dejte přednost kalhotám do pasu, které se směrem dolů mírně zužují. Skvěle fungují také kabáty s páskem, které vytvoří siluetu přesýpacích hodin.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: svetr (Reserved, 899 Kč), kalhoty (Sisley, 1299 Kč), kabát (Sisley, 5599 Kč), hodinky (Gant, info o ceně v obchodě), boty (Marks & Spencer, 1299 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Šikovná asymetrie

Skamarádit se doporučujeme také s asymetrickými střihy, které s postavou dokážou hotové zázraky. Sukně do pasu vypadá v kombinaci se zastrčenou košilí výborně a rozhodně se nehodí jen pro ultra štíhlé postavy. Naším oblíbeným stylovým „bonbonkem“ je i květovaná bunda à la bomber.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (Mohito, 1199 Kč), košile (Marks & Spencer, 1099 Kč), bunda (Mango, 1699 Kč), psaníčko (Mohito, 699 Kč), boty (Marks & Spencer, 1299 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Nesmrtelná krajka

Zanevřít byste neměly ani na nadčasovou krajku, ať už v podobě topu nebo šatů. Máte-li stejně jako naše modelka štíhlé nohy, klidně se vrhněte i do kratší varianty. Šaty jsou v pase stažené a sukně se mírně rozšiřuje, ploché bříško tím pádem není nutností!

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Marks & Spencer, 1399 Kč), punčocháče (Calzedonia, 249 Kč), lodičky (Marks & Spencer, 799 Kč), škraboška (H&M, 299 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Efektní flitry

Pokud si zajdete sem tam zacvičit a máte pevnější postavu, můžete se klidně vrhnout i na nepřehlédnutelné flitry. Na party jsou jako dělané. Stylistka zvolila s ohledem na Ivaniny výstavní nohy krátkou délku šatů, rukávy jsou oproti tomu prodloužené.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Reserved, 1099 Kč), boty (Marks & Spencer, 1299 Kč), náramky (stříbrný – Reserved, 342 Kč a s kameny Mohito, 249 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Večerní varianta trochu jinak

Ideální společenská varianta pro dámy, kterým se nechce soukat do malých černých! Overal je úžasně pohodlný a při chůzi připomíná rozevláté dlouhé šaty. Sháníte něco přes ramena? Kromě klasického saka přes sebe můžete přehodit i krátký kožešinový kabátek.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: overal (Mango, 1699 Kč), boty (Marks & Spencer, 999 Kč), psaníčko (Marks & Spencer, 999 Kč), kabátek (Marks & Spencer, 3499 Kč), náramek (Reserved, 249 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Pozor! Stále sháníme čtenářky pro focení módy! Chcete si vyzkoušet nové trendy, líčení i roli modelky? Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Související témata:

Načítám