Hlavní obsah

Okurková polévka (tarator)

Hodnocení:
(5)
Foto: Blanka a Jiří Poláčkovi

Okurková polévka

Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Levný recept plný chuti? To je tarator. Osvěží vás a zasytí!

Ingredience pro:
4 porce
  • 3 stroužky česneku
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 salátová okurka
  • 250 g bílého jogurtu
  • 2 lžíce kopru
  • 1 lžíce vlašských ořechů
  • 1 snítka kopru
Článek

Postup

V porcelánové či skleněné míse utřeme prolisovaný česnek se solí a po kapkách přidáváme olej a dobře rozmícháme. Oloupanou okurku nakrájíme na plátky nebo kostičky, dáme do mísy a promícháme s česnekem. Zalijeme jogurtem, přidáme nasekaný kopr, znovu promícháme a dáme vychladit. Porce posypeme nakrájenými vlašskými ořechy a ozdobíme koprem. Podáváme s čerstvou bagetou.

ynezorPumanzeSaNyknalC