Hlavní obsah

Okurková polévka (tarator)

Hodnocení:
(11)
Foto: Blanka a Jiří Poláčkovi

Okurková polévka

Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Levný recept plný chuti? To je tarator. Osvěží vás a zasytí!

Ingredience pro:
4 porce
  • 3 stroužky česneku
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 salátová okurka
  • 250 g bílého jogurtu
  • 2 lžíce kopru
  • 1 lžíce vlašských ořechů
  • 1 snítka kopru
Článek

Postup

Krok 1: V porcelánové či skleněné míse utřete prolisovaný česnek se solí a po kapkách přidávejte olej a dobře rozmíchejte. Oloupanou okurku nakrájejte na plátky nebo kostičky, dejte do mísy a promíchejte s česnekem. 

Krok 2: Zalijte jogurtem, přidejte nasekaný kopr, znovu promíchejte a dejte vychladit. Porce posypte nakrájenými vlašskými ořechy a ozdobte koprem. Podávejte s čerstvou bagetou.

ynezorPumanzeSaNyknalC
10. 9. 2008

Reklama

Sdílejte článek