Hlavní obsah
Foto: nesavinov, Shutterstock.com

Okurková polévkaFoto: nesavinov, Shutterstock.com

Levný recept plný chuti? To je tarator. Osvěží vás a zasytí!

30 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 stroužky česneku
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks salátové okurky
  • 250 g bílého jogurtu
    7
  • 2 lžíce čerstvého kopru
  • 1 lžíce vlašských ořechů
    8
  • 1 snítka čerstvého kopru
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

V porcelánové či skleněné míse utřete prolisovaný česnek se solí a po kapkách přidávejte olej a dobře rozmíchejte. Oloupanou okurku nakrájejte na plátky nebo kostičky, dejte do mísy a promíchejte s česnekem. 

02.

Zalijte jogurtem, přidejte nasekaný kopr, znovu promíchejte a dejte vychladit. Porce posypte nakrájenými vlašskými ořechy a ozdobte koprem. Podávejte s čerstvou bagetou.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie555,46 kJ
Bílkoviny3,63 g
Tuky10,39 g
Sacharidy6,73 g
Sůl0,32 g
SAFA2,33 g
Vláknina0,99 g
Cukry3,87 g
Související témata:

Načítám