Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Hovězí svíčková? Zkombinujte ji s červeným Lambruskem podle tipu redaktorky Míši!

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 400 g hovězí svíčkové
  • 80 g másla
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g žampionů
  • 1/2 citronu
  • 1/4 hrnku červeného Lambruska
  • 1/4 hrnku hovězího vývaru
  • 4 lžíce kečupu
  • 200 g zakysané smetany
  • sůl
  • pepř
  • pažitka
Článek

Postup

01.

V hluboké pánvi zpěňte, na rozpuštěném másle, nakrájenou cibuli s česnekem. Přidejte osolené, v hladké mouce obalené, hovězí maso.

02.

Osmahněte maso z každé strany asi 5 minut. Do toho vmíchejte kečup, Lambrusco, hovězí vývar a žampiony. Promíchejte a zakapejte citronovou šťávou. Na mírnější teplotě poduste asi 30 minut, dokud maso nebude měkké.

03.

Nakonec přidejte zakysanou smetanu a dokořeňte dle vlastní chuti pepřem a solí. Podávejte s těstovinami (kolínka, tagliatelle).

Pokud jste myšlenkami při vaření těstovin zabloudili do slunné Itálie, nechte se v našem článku inspirovat kam na dovolenou.

Reklama

Související témata: