Hlavní obsah

Opravdu měří jen tolik? Victoria Beckham klame tělem. Jak prodloužit postavu podle této hvězdy

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud jste už na údaj o její výšce nenarazili, nemáte šanci poznat, že je tahle ex Spice Girl poměrně malá. Victoria Beckham, která je také uznávanou módní návrhářkou, se totiž umí chytře oblékat. A ne, oblíbené podpatky rozhodně nejsou jejím jediným esem v rukávu. Které triky opticky prodlouží postavu?

Článek

Podle fotek to rozhodně nevypadá, že by Victoria Beckham (47) měřila jen 163 centimetrů. Manželka fotbalisty Davida Beckhama (46) totiž dobře ví, jak pracovat s oblečením a proporcemi. V roce 2008 založila vlastní luxusní značku pojmenovanou jednoduše Victoria Beckham a díky té se jí podařilo zařadit mezi respektované návrháře.

Máte pocit, že by vám prodloužení postavy – bez ohledu na to, kolik fakticky měříte, prospělo také? Odkoukejte pár stylových tipů od téhle čtyřnásobné mámy. A inspirovat se samozřejmě můžete i v případě, že výšku neřešíte – barevný šatník Posh Spice je neotřelý a trendy.

Vršek patří do kalhot

Začněme u kalhot. Pokud si chcete bezpracně prodloužit nohy (existuje vůbec někdo, kdo by o to nestál?), vybírejte kalhoty s alespoň trochu vyšším pasem. Aby vaše snaha nevyšla nazmar, nezapomeňte přitom na zlaté pravidlo – vršky se zásadně zakasávají. Pakliže je břicho vaší problematickou zónou a do tohoto kroku se vám nechce, zastrčte si za pas alespoň kousek vršku tak, abyste střed těla kompletně nezakryly. Pro maximální efekt také dbejte na to, aby měly kalhoty dlouhé nohavice. Dobrou zprávou je, že právě tohle nebývá u menší postavy problém.

Foto: Profimedia.cz

Návrhářku málokdy uvidíte ve slimkách. Nejraději nosí kalhoty širšího střihu nebo alespoň ty, jejichž nohavice se rozšiřují. Tmavovláska se logicky obléká převážně do vlastní značky, podobné manšestrové zvony ale s trochou úsilí seženete i v konfekciFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: sako Zara, 1599 Kč; manšestrové kalhoty Esprit, 1699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: halenka Next, 1135 Kč; pozlacený náhrdelník Joidart, prodává Nila, 1390 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: kabelka Glamorous, prodává Zalando, 700 Kč; pásek Valentino Bags, prodává About You, 1299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: sluneční brýle Zara, 499 Kč; lodičky Tamaris, 1999 KčFoto: Archiv firem

Midi délka je povolená

O midi délce se traduje, že sluší jen dlouhánkám, tahle pověra se ale nezakládá na pravdě. Pakliže jste ale menší a vybíráte si sukni, opět neschovávejte pas a nechte sukni výš. Bezproblémové jsou potom midi šaty, které těží ze své jednolitosti. Drobné postavě totiž svědčí monochromatické looky, které siluetu nenaruší, naopak ji vizuálně natáhnou. Mimochodem ještě k té midi délce – nenechte se odradit prvním nezdarem a zkuste různé střihy. Zatímco volnější sukně opravdu nemusí svědčit všem, užší střih je zase o něčem jiném. Ženám s menší postavou mimořádně sluší také krátké délky, kterým ovšem Victoria Beckham neholduje.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka, která měla přezdívku Posh Spice, si v midi délkách libuje, podobných šatů má celou sbírku. Uvažujete o nich i vy? Pokud jste stejně jako tahle brunetka malé postavy, nezapomeňte na podpatky. V tomto případě se opravdu hodíFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: šaty Next, 1115 Kč; lodičky Tamaris, 1699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: kabelka Mohito, 699 Kč; sluneční brýle Reserved, 359 KčFoto: Archiv firem

Hlavně žádné bokovky

Pro výběr džínů platí podobné pravidlo jako pro kalhoty. Nechcete-li si nohy zkrátit, vyhněte se bokovým střihům, jakkoli jsou letos módnía ideálně jděte s pasem výše. Sedmiosminové džíny noste v doprovodu podpatků a vězte, že ve váš prospěch budou nejlépe pracovat klasické plné délky. Návrhářka Victoria Beckham nosí nejraději staré dobré bootcuty nebo džíny s širšími nohavicemi.

Foto: Profimedia.cz

Manželka Davida Beckhama má slabost pro klasické bootcut džíny. Volí je v maximální možné délce a košili nezapomíná zakasat dovnitřFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: košile H&M, 899 Kč; džíny GAP, prodává About You, 1579 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: sako H&M, 999 Kč; set prstenů Lindex, 199 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: dřeváky Tamaris, 1999 Kč; kabelka Next, 1115 KčFoto: Archiv firem

Zkuste kalhoty s puky

Kalhoty s širokými nohavicemi patří k základním pilířům Victoriina šatníku a jak je vidět, její postavě rozhodně nijak neškodí. Malý trik udělají i puky, které mají výhodný vertikální směr, a především pak výhodná výška pasu. Prohlédněte si také rukávy pruhovaného svetru – díky jejich délce se zdá, jako by měla ex Spice Girl mnohem delší ruce. Samozřejmě to neznamená, že byste si odteď měly pořizovat všechno výrazně delší, než potřebujete. Pokud se vám ale líbí svetr s podobnými rukávy, udělejte z toho záměr a tvařte se podobně jako žena, která si po neustálých narážkách na absenci úsměvu navrhla triko s nápisem Fashion Stole My Smile (móda mi ukradla úsměv).

Foto: Profimedia.cz

Barvy jsou v této sezoně trendy, tak se osmělte a zkuste to podobně jako návrhářka. Mimochodem, pokud si chcete přidat pár centimetrů, ale odmítáte trávit celý týden v podpatcích, pořiďte si stylové tenisky s platformouFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: svetr Next, 725 Kč; kalhoty Banana Republic, prodává About You, 2399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: sluneční brýle CCC, 199 Kč; kabelka Mango, prodává Answear, 499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: tenisky Gino Rossi, prodává Eobuv, 1699 Kč; lak na nehty Sephora Collection, odstín Cherry Popsicle, 105 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Související témata:

Načítám