Hlavní obsah

Opuštěné kočky hledají domov: pomůžete?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Poskytněte domov těm, co neměli štěstíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Přemýšlíte, jak prožít neděli v hlavním městě a zároveň máte chuť udělat něco dobrého a užitečného? Přijďte 19. dubna od 10 do 17 hodin do Chvalské tvrze v Praze-Horních Počernicích. Koná se zde Výstava pro kočku - jarní umisťovací výstava opuštěných koček.

Článek

Výstavy se zúčastní zhruba deset útulků z celé republiky, které se zde pokusí najít nové majitele pro co největší počet koček a shromáždit krmení pro ta zvířata - hlavně nechtěná koťata -, která se s jarem do péče útulků a ochranářských organizací dostanou. Vstupenkou je proto konzerva kočičího jídla, které si jednotlivé útulky rozdělí mezi sebou.

Když chceme zvířátko

Výstavu by si neměli nechat ujít hlavně ti, kteří by si rádi domů pořídili kočku nebo psa, kteří se na výstavě také objevují.

Vyhlídnout si svého domácího miláčka právě tady má své výhody. Nejenže jsou na jednom místě k vidění desítky zvířat různé velikosti, stáří a barvy srsti, ale všechna nabízená zvířata procházejí veterinární prohlídkou, musejí být očkovaná, odčervená a kočky a kocouři starší osmi měsíců také kastrovaní.

Pořídíme-li si proto kočku na této výstavě, máte mnohem větší jistotu, že si s ní budeme užívat hlazení a mazlení, nikoli běhání po doktorech.

Foto: archiv autorky

Kočka se vám odmění láskouFoto: archiv autorky

Veterinární péče ale není právě nejlevnější. Z tohoto důvodu také útulky vybírají od nových majitelů příspěvek na provedené veterinární ošetření, který u koťat dělá 350 korun a u kastrovaných koček a kocourů 700 korun. Skutečné náklady na očkování a kastraci jsou ale třikrát až čtyřikrát vyšší!

Dobrý skutek se počítá

Pomoci kočkám však můžeme i tehdy, když si domů zvíře nemůžeme nebo nechceme odnést. Na místě bude opět charitativní obchůdek, kde si lze pořídit trička, pohledy a dárkové předměty s kočičí tematikou stejně jako grafické listy Františka Pona, které autor věnoval pro pomoc opuštěným kočkám. Veškerý výtěžek putuje ve prospěch útulkových zvířat.

Pro děti je přichystán program, na kterém se podílí Kulturní a rodinné centrum Nová Trojka. Navíc děti, které přinesou vlastnoručně namalovaný obrázek kočky na čtvrtce velikosti A4, mají na výstavu vstup zdarma.

Na výstavu se dostanete autobusy ze stanice metra Černý Most, zastávka se jmenuje Chvaly.

Reklama

Související témata:

Načítám