Článek
Postup
01.
Sušenky a půlku ořechů dejte do mixéru a rozmixujte najemno. K sušenkám přidejte kůru ze 3 citronů a máslo a vypracujte těsto. Klidně si dejte na čas, těsto musí mít takovou konzistenci, že když ho zmáčknete ve dlani, drží tvar. Těsto namačkejte na dno i stěny dortové formy a dejte na 15 minut odpočinout do lednice.
02.
Mezitím se dejte do přípravy náplně. Do misky dejte mascarpone, zakysanou smetanu, cukr a vajíčka a vyšlehejte do hladka. Přidejte šťávu ze tří citronů a promíchejte.
03.
Náplň nalijte do formy s těstem, povrch posypte nadrcenými oříšky a dejte péct na 160 °C na 50 minut. Když je cheesecake upečený, nechte ho vychladnout a dejte alespoň na 2 hodiny do lednice.
04.
Podávejte posypaný nastrouhanou kůrou z posledního citronu, trochou bylinek a čerstvým ovocem (dokonale chutnají maliny nebo borůvky).
Neméně báječná je také citronová pěna s lesním ovocem.