Hlavní obsah
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Vzpomínáte na ty skvělé grilované krevety, které jste si dávali na dovolené u moře? A proč se omezovat na dovolenou a neudělat si je ještě dnes u vás doma!

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Marináda
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička čerstvého oregana
  • 1 lžička soli
  • 3 stroužky česneku
Krevety
  • 20 ks tygřích krevet
    2
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce listové petržele
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Z uvedených ingrediencí připravte marinádu, ve které nechte krevety tři hodiny odležet. Poté je napíchejte na grilovací jehlu a grilujte na alobalovém tácu. Podávejte pokapané citronovou šťávou a posypané nasekanou petrželkou.

Související témata:

Načítám