Hlavní obsah

Originální jmenovky na dárky: Vyrobte je za pár korun!

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Pohled na rozsvícený vánoční stromeček a hromadu hezky zabalených dárků rozhodně nikdy neomrzí. A vy ho můžete letos ještě vyšperkovat, když vyrobíte osobité a originální jmenovky. Tady je pět zábavných tipů.

Článek

Jmenovky na dárky je dobré mít v zásobě včas – shánět je na poslední chvíli v obchodech se nemusí vyplatit. Nabízí se praktické řešení: poraďte se se svou kreativitou a vyrobte si je letos sami. Nezabere vám to příliš času, pořídíte si množství, jaké potřebujete, a můžete jmenovky stylem přizpůsobit balicím papírům a stuhám, jež se chystáte použít. A navíc potěšíte rodinu i přátele, kteří vaši snahu jistě ocení. Máme pro vás inspiraci.

V santovském

Jmenovky v oblečku Santy či skřítků pomocníků se budou líbit hlavně dětem. Jsou veselé a hravé a stačí je vystřihnout z barevného papíru a polepit doplňky dle našeho vzoru. Dírku na provázek jsme probodli šídlem a jména obdarovaných napsali na druhou stranu cedulky.

Foto: Greta Blumajerová

Barevné jmenovky nadchnou hlavně dětiFoto: Greta Blumajerová

Papírové baňky

Ze zlaté čtvrtky, kterou zakoupíte v papírnictví (samozřejmě lze použít jakoukoli jinou barvu či tuhý papír z jiného zdroje), vystřihněte vánoční ozdoby ve tvaru baněk. Nejprve jsme si je předkreslili na papír pomocí malého hrníčku, aby měly stejný kulatý tvar. Na jmenovky pak nalepte rozmanité sváteční motivy vystřižené z vánočního balicího papíru.

Foto: Greta Blumajerová

Vlastnoručně vyrobené jmenovky budou hezkou ozdobou na každém dárkuFoto: Greta Blumajerová

S pozlátky

Ze zbylé krabice či kartonu vystřihněte cedulky libovolného tvaru. Můžete je polepit třpytkami či lesklými pozlátky, které se prodávají v papírnictvích či obchodech s dekoracemi. Nahoru udělejte šídlem dírku a provlékněte jí drobnou stužku na přivázání.

Foto: Greta Blumajerová

Když už budete v papírnictví, zakupte rovnou i stříbrný či zlatý fix a použijte ho na jménaFoto: Greta Blumajerová

Využijte barevnou pásku

Jednodušeji už to nejde! Stačí z bílé čtvrtky vystřihnout jmenovky a polepit je barevnými lepicími páskami zvanými washi tape. Budete je mít hotové za chvilku a nemusíte nikde po obchodech shánět na poslední chvíli drahé nálepky.

Foto: Greta Blumajerová

Tyhle jmenovky vás vyjdou na pár korun a navíc ani nezaberou příliš času na výrobuFoto: Greta Blumajerová

S krajkou a badyánem

Hezky budou vypadat jmenovky z papírové vlnité lepenky – stačí na ni tavnou pistolí přilepit kousek zbylé jutové stužky s krajkou a hvězdičkou badyánu. Nemáte-li jutovou stužku, klidně postačí samotná krajka. Na jmenovky připevněte ještě režný provázek a jména napište na druhou stranu.

Foto: Greta Blumajerová

Máte-li rádi přírodní ozdoby v podobě sušených jablíček, pomerančů i slaměných dekorací, budou se vám na dárky hodit tyto jednoduché jmenovkyFoto: Greta Blumajerová

Pustíte se do výroby jmenovek, nebo je raději koupíte?

Reklama

Související témata:

Načítám