Hlavní obsah

Panenství - dar, nebo prokletí?!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Svou nevinnost si nechte pro toho pravéhoFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milostné oťukávání i předehru máme za sebou, ale... to hlavní nás teprve čeká. První dokonaný sex neboli ztráta panenství. Ale kdy? Máme si střežit svůj poklad co nejdéle pro toho pravého? A nebudeme za trapačky, když jsme „to" na rozdíl od našich vrstevnic ještě nedělaly?

Článek

Kdy zažít své poprvé

V kolika letech je vhodné začít -  přijít o poctivost? Všeobecně platná odpověď neexistuje. Můžeme se podívat do středověku, kde se ženy v průměru dožívaly třiceti let, vdávaly se a rodily kolem třinácti, pak ale sedm let čekaly, než se milý vrátí z válek - sexu si moc neužily. Dnes je podle psychologů normální začít naplno se sexem mezi šestnácti a pětadvaceti lety. Podle sexuologického průzkumu je průměrný věk, kdy u nás přicházejí o poctivost muži i ženy, osmnáct let. Američané jsou napřed - jdou do toho už v šestnácti a rozvážní Číňané čekají až do 22 let.

Milování souvisí s láskou!

V dnešní době, kdy se sex ventiluje zcela bez začervenání, je přitažlivější, zachovat si nevinnost co nejdéle. Stojí za to počkat na toho pravého a zažít první milování co nejromantičtěji a nejpohodověji. Do nedávna jsme byli považováni za národ, který nezná antikoncepci. Umělé přerušení těhotenství bylo vnímáno jako něco zcela normálního. Už jsme se ale zařadili mezi země s osvětou, kde teorie čápů a „nenakazitelnosti" jsou jen vzpomínkou. Současně ovšem vznikl nový, smutný trend. Věnujeme se příliš kariéře a nemáme čas navazovat opravdové vztahy. Je dost lidí, kteří si stačí sami pro sebe - ani se nepokoušejí najít lásku, nepotřebují to, jsou prázdní.

Spousta N

Nespěchat, netlačit na pilu, nebát se, nedat se rozhodit, nevěřit pověrám, nestresovat se, neřídit se statistikami ani okolím, nenechat si ujít možná nejkrásnější chvíle, nebýt zklamaná prvním neúspěchem... To, čeho se asi nejvíce bojíme před svou první „velkou nocí" je bolest a možnost, že zkrátka nebudeme vědět, kam s ním. Muži se zase bojí, že selžou. Pokud je to ve vztahu, kde skutečně cítíme lásku, není se čeho bát! Příroda, cit a touha nám vše poradí. Vyvarujme se ale nebezpečí hysterie, že když to naše kamarádka má už „za sebou", musíme „to" udělat rychle nějak někde s někým - přijdeme o hezkou, celoživotní vzpomínku.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Čím déle si počkáte, tím lépeFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Aby bylo milování krásné

Žijeme v době ne příliš čestných a trvalých vztahů a častých pohlavních nemocí. Nezapomeňme tedy na ochranu. Neplánujme (to jsou další N). Pokud si ve vztahu se svým vyvoleným představujeme, jaké to bude poprvé, že by měly svítit hvězdy, svíčky, déšť bubnovat na střechu stanu, odevzdáme se mu v růžovém negližé... Způsobíme si stres předem. Pokud v tu chvíli třeba nepoteče voda, budeme zklamané.

Nezáleží na věku, počasí a místě, nechme všechno času, přírodě a lásce, pak to bude něco, na co budete krásně vzpomínat!

Reklama

Související témata:

Načítám