Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Ploché nudle nebo špagety s restovanou zeleninou a chlebovými krutony podávejte jako teplý salát. Doplněný o sezonní zeleninu podle je to skvělá večeře.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 1 ks červené papriky
  • 150 g baby karotky
  • 3 plátky světlého toastového chleba
  • 1 lžička soli
  • 1 ks žluté papriky
  • 100 g mladých hráškových lusků
  • 2 lžičky balzamikového octa
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce čerstvé bazalky
  • 50 g klíčků mungo
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 ks zelené papriky
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Papriky očistěte a nakrájejte na proužky. Na oleji ve velké pánvi orestuje papriky, baby karotku, hráškové lusky, osolte, oepřete a zakápněte balzamikovým octem. 

02.

Toastový chléb nakrájejte na kostičky, které krátce orestujte na suché pánvi s nepřilnavým povrchem. 

03.

Do pánve se zeleninou přidejte těstoviny, nasekanou bazalku, klíčky a krutonky, zakápněte ještě trochu olejem a balzamikem a promíchejte. Posypte hrubě mletým barevným pepřem a podávejte.

Načítám