Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Omáčku s cinzanem a parmazánem promíchejte s vroubkovanými těstovinami, které nejsou hladké. Omáčka na nich lépe ulpí.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
    1
    3
  • 3 lžíce parmazánu
    7
  • 2 lžíce ricotty
    7
  • 1 lžička soli
  • 2 plátky másla
    7
  • 1 dl cinzana
    12
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 špetka bílého mletého pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. V pánvi rozehřejte máslo, přidejte cinzano a alkohol nechte odpařit. 

02.

Vmíchejte parmazán a ricottu, zalijte trochou vody z těstovin, osolte, lehce opepřete a za stálého míchání nechte asi minutu povařit. Promíchejte s těstovinami a petrželkou a servírujte.

Načítám