Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Omáčku s cinzanem a parmazánem promíchejte s vroubkovanými těstovinami, které nejsou hladké. Omáčka na nich lépe ulpí.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 3 lžíce parmazánu
  • 2 lžíce ricotty
  • 1 lžička soli
  • 2 plátky másla
  • 1 dl cinzana
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 špetka bílého mletého pepře
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. V pánvi rozehřejte máslo, přidejte cinzano a alkohol nechte odpařit. 

02.

Vmíchejte parmazán a ricottu, zalijte trochou vody z těstovin, osolte, lehce opepřete a za stálého míchání nechte asi minutu povařit. Promíchejte s těstovinami a petrželkou a servírujte.

Načítám