Hlavní obsah

Pastýřská pomazánka

Hodnocení:
(285)
Foto: Autorka
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
5 minut
Náročnost
nízká

Brynza patří neodmyslitelně ke slovenské kuchyni. Je plná prospěšných látek, které podporují trávení, tak si ji vychutnejte ve formě pomazánky na chlebu s křupavou kůrkou. Je jednoduchá, skvělá a udělá vám dobře!

Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g ovčí brynzy
  • 100 g másla
  • 4 lžíce smetany ke šlehání 30%
  • mletý kmín
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
  • 1 lžíce petrželky
  • chléb
Článek

Postup

Krok 1: Změklé máslo ušlehejte do pěny a zašlehejte do něj brynzu. Vmíchejte trochu kmínu a přidejte petrželku. Pomazánku zjemněte smetanou a podle chuti ji osolte a opepřete. 

Krok 2: Chléb nakrájejte na plátky a trochu je opečte na suché pánvi. Ideální je chléb s křupavou kůrkou.

Krok 3: Opečené plátky potřete vrstvou pomazánky a posypte pažitkou. Podávejte se sklenicí mléka nebo podmáslí.

Chléb ozvláštníte také tak, že do něj zapečete hermelín.

ynezorPumanzeSaNyknalC
30. 7. 2020

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.