Hlavní obsah
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Brynza patří neodmyslitelně ke slovenské kuchyni. Je plná prospěšných látek, které podporují trávení, tak si ji vychutnejte ve formě pomazánky na chlebu s křupavou kůrkou. Je jednoduchá, skvělá a udělá vám dobře!

15 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g ovčí brynzy
    7
  • 100 g másla
    7
  • 4 lžíce smetany ke šlehání
    7
  • mletý kmín
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
  • 1 lžíce listové petržele
  • 4 krajíce chleba
    1
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Změklé máslo ušlehejte do pěny a zašlehejte do něj brynzu. Vmíchejte trochu kmínu a přidejte petrželku. Pomazánku zjemněte smetanou a podle chuti ji osolte a opepřete. 

02.

Chléb nakrájejte na plátky a trochu je opečte na suché pánvi. Ideální je chléb s křupavou kůrkou.

03.

Opečené plátky potřete vrstvou pomazánky a posypte pažitkou. Podávejte se sklenicí mléka nebo podmáslí.

Chléb ozvláštníte také tak, že do něj zapečete hermelín.

Načítám