Hlavní obsah

Pavlína (40): Zmenšila porce a začala jíst víckrát denně. Za rok zhubla 34 kilo!

Foto: Mona Martinů

Podívejte se na krásnou Pavlínu. Před nedávnem byla doslova koule!Foto: Mona Martinů

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pavlína měla celý život kypré tvary, hlavu si s tím ale nelámala. Pár kilo navíc ji nemohlo rozhodit. Že to s její vahou není úplně v pořádku, si uvědomila až ve chvíli, kdy se nevešla do oblečení XXL.

Článek

Ženy, které trpí třeba jen nepatrnou nadváhou, mají často největší problém s pošramocenou psychikou. Nezřídka bojují s nízkým sebevědomím a celou řadou komplexů.

To ale rozhodně nebyl Pavlínin případ. Čtyřicetiletá produktová manažerka měla vždycky zdravé sebevědomí. Věděla, že nikdy nebude jako Twiggy a ani se o to nesnažila.

Postupem času, hlavně po porodech obou synů, se ale z těla pěkných plných tvarů začalo stávat tělo až příliš obalené tukem. Pavlíně se při její výšce 169 centimetrů podařilo nabrat na 114 kilo, aniž by si vůbec uvědomovala, že tohle už není úplně v pořádku.

Byla jsem takový opak anorektičky

„Asi i kvůli tomu, že jsem nikdy nebyla přirozeně tyčinka, jsem si pořád říkala, že je to se mnou ještě v pohodě. Kupovala jsem velikosti XXL a 52, ale necítila jsem se tlustá,“ vypráví dvojnásobná maminka Pavlína, která před dvěma lety komplet změnila svůj životní styl.

„Vždycky říkám, že to se mnou bylo podobné jako s anorektičkou. Ony jsou hubené, ale vidí se jako tlusté. Já byla tlustá, ale pořád jsem se viděla, jakože jsem v pohodě,“ popisuje Pavlína.

Že to v pohodě není, jí začalo docházet, když si při sportu přetrhala achilovku, na čemž se nepochybně podepsala kila navíc. Pavlína vždycky ráda sportovala, postupně si ale začala uvědomovat, že není v kondici, jak by mohla být.

V neposlední řadě nemohla sehnat nic na sebe. Při své nejvyšší váze neoblékla ani oblečení velikosti XXL. „To už mi v hlavě docvaklo, že se sebou budu muset něco udělat,“ říká Pavlína.

Foto: Mona Martinů

34 kilo za rok, to jsou v průměru skoro tři kila měsíčně. Tomu říkáme velký úspěch!Foto: Mona Martinů

Hlavní problém: mega porce

Na doporučení kolegy se Pavlína objednala k výživové poradkyni. Ta jí pomohla sestavit jídelníček podle toho, co Pavlíně chutná a co ne. „Já jsem hodně masová. Chutnaly mi vždycky slané věci, různé uzeniny a podobně. Zase na nějaké sladkosti mě moc neužilo,“ říká manažerka Pavlína.

„Hlavním problémem ale u mě nebylo ani tak to, co jsem jedla, jako spíš porce. Snědla jsem toho vždycky víc než manžel. Bylo mi jedno, jestli si dám řízek nebo přírodní kuřecí plátek. Ale vždycky jsem snědla tak tři a k tomu třeba hromadu bramborového salátu,“ popisuje manažerka.

Foto: Mona Martinů

Nyní je Pavlína se svou hmotností spokojená. Už nemusí kupovat velikost 3 nebo 4 XL.Foto: Mona Martinů

Hlavní úkol tedy byl začít jíst pravidelně, menší porce, a hlavně mít nad svým stravováním kontrolu. Naprostá klasika racionální výživy, kterou když se jednou provždy dobře naučíte, už nezapomenete.

Za rok 34 kilo dole

Pavlína hubla rok a za tu dobu se dostala na váhu 80 kilo. Teď už druhým rokem úspěšně zdolává tu nejtěžší fázi – udržování váhy. „Už nehubnu, mám svůj režim a snažím se tak váhu udržet. Líbilo by se mi ještě pár kilo shodit, ale nehrotím to,“ uvádí Pavlína.

Foto: Mona Martinů

No uznejte, prokoukla ohromně, že?Foto: Mona Martinů

Cítí se skvěle, a hlavně v takové kondici, jak nikdy předtím. Může se totiž věnovat sportu úplně bez omezení. Propadla jsem hlavně běhání. „Chodím si zaběhat tak třikrát týdně. S kamarádkou jsme si už dvakrát daly půlmaraton. Teď mě přesvědčuje na celý maraton, ale na to ještě budu muset hodně trénovat,“ říká Pavlína.

Foto: Mona Martinů

Velkou Pavlínikou výhodou byl její pozitivní vztah ke sportu i v době její velké nadváhyFoto: Mona Martinů

Jak se vám její proměna líbí?

Reklama

Související témata:

Načítám