Hlavní obsah

Pečená žebra v pivní marinádě s barbecue krustičkou

Hodnocení:
(27)
Foto: Archiv redakce
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
1 hodina 15 minut
Náročnost
střední

Když se řekne žebra, většina z vás si je zcela určitě představí na pivu. A není divu – tahle klasika se nikdy neomrzí. Jestli hledáte snadný a osvědčený recept na křupavou dobrotu, jste tu na správném místě.

Ingredience pro:
4 porce
  • 1000 g vepřových žeber
  • 350 ml tmavého piva
  • sůl
  • 1/2 hrnku BBQ omáčky
Článek

Postup

Krok 1: Vepřová žebra nasolte, dejte do uzavíratelné zapékací nádoby a přelijte 250 ml tmavého piva. Nechte v lednici přes noc odležet. 

Krok 2: Druhý den předehřejte troubu na 180 °C a žebra v ní pečte 45 minut. Pak je vyjměte ze zapékací nádoby a odložte stranou. Teplotu v troubě zvyšte na 220 °C. Vypečenou šťávu sceďte do pánve a přiveďte k varu. Přilijte 100 ml tmavého piva a asi osm minut poduste. Přidejte barbecue omáčku a promíchejte. 

Krok 3: Žebra vraťte zpět do zapékací nádoby, přelijte barbecue směsí a odklopená ještě 20 minut zapékejte. Podávejte s opečeným bramborem nebo grilovanou zeleninou.

Jak děláte pečená žebra u vás doma?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek