Hlavní obsah

Pečené batáty s avokádovou salsou

Hodnocení:
(12)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

Znáte batáty? Jsou zdravější než klasické brambory, a dokonce i rychleji hotové. Naplňte je avokádovou salsou!

Ingredience pro:
2 porce
  • 2 batáty
  • olej
  • 1 avokádo
  • 1 stroužek česneku
  • limetka
  • římský kmín
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý koriandr
  • 100 g kukuřice
  • 100 g sterilovaných červených fazolí
  • 100 g rajčat
  • chilli paprička
  • 1 lžička mleté sladké papriky
Článek

Postup

Krok 1: Batáty omyjte, osušte, potřete olejem a několikrát propíchejte vidličkou. Zabalte je do alobalu a pečte při 220 stupních 50 minut, nebo dokud nebudou na stisk měkké.

Krok 2: Mezitím si připravte avokádovou salsu: ručním mixérem rozmixujte na pastu oloupané nakrájené avokádo, prolisovaný česnek, limetkovou šťávu, špetku soli a pepře, lžičku drceného římského kmínu, hrst nasekaného koriandru a asi deci vody.

Krok 3: Upečené brambory rozřízněte podélně napůl, vydlabejte dužninu (měla by vám jít snadno stáhnout samotná slupka) a smíchejte ji s fazolemi, kukuřicí, nakrájenými rajčátky a nasekanou chilli papričkou. Podle chuti osolte, opepřete a vmíchejte i lžičku sladké papriky. Směsí plňte vydlabané slupky a podávejte s avokádovou salsou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.