Hlavní obsah

Plněné batáty s mrkví a fetou

Hodnocení:
(12)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
nízká

Jak upravit batáty? Chutně! Naplňte je sýrem feta a máte za chvilku hotovo. Tady je celý recept!

Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g konzervovaných červených fazolí
  • chilli
  • koriandr
  • 100 g fety
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 jarní cibulky
  • 2 mrkve
  • pepř
  • sůl
  • 4 batáty
Článek

Postup

Krok 1: Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. Batáty dobře omyjte, propíchejte na několika místech vidličkou a dejte na 40 minut péct na plechu v troubě.

Krok 2: Mezitím nakrájejte mrkev na půlkolečka, cibulku a koriandr nasekejte. V pánvi rozehřejte olej a mrkev na něm opečte dozlatova. Přidejte cibulku, fazole, koriandr, chilli, sůl, pepř a směs prohřejte. Nakonec do pánve rozdrobte fetu.

Krok 3: Batáty rozřízněte podélně na poloviny a lžící je vydlabejte s tím, že jejich obsah přidávejte do směsi. Vydlabané lodičky teď jen naplňte promíchanou směsí a vraťte do trouby na 10 minut rozpéct.

Pečené batáty jsou výborné s avokádovou salsou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama