Hlavní obsah
Foto: gkrphoto, Shutterstock.com

Tradiční pečený kaprFoto: gkrphoto, Shutterstock.com

Že kapra připravujete jenom na Vánoce? Chyba! S tímhle receptem vám bude chutnat i v běžné dny.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
5 porcí
  • 1 000 g brambor
  • 200 g másla
    7
  • 1 ks citronu
  • 1 500 g kapra
    4
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 lžička soli
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Čerstvého vyčištěného kapra nasolte, pokapejte citronovou šťávou, opepřete a položte do pekáče s rozpáleným čerstvým máslem. Poté dejte pekáč s kaprem do trouby a za častého polévání máslem pečte (asi půl hodiny). Hotového kapra položte na mísu, ozdobte zelenou petrželkou a podávejte k němu máslo a vařené brambory.

Jak máte kapra nejraději vy?

Související témata:

Načítám