Hlavní obsah

Smažený kapr na česneku

Hodnocení:
(3)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Trojobal je sice klasika, ale jestli si chcete rybí maso opravdu vychutnat, dopřejte mu raději kabátek jen z česneku a kvalitního oleje. U této kombinace navíc oceníte nejen chuť, ale i super snadnou přípravu.

Ingredience pro:
4 porce
Na rybu
  • 4 filety z kapra
  • 6 stroužků česneku
  • slunečnicový olej
K podávání
  • sůl
  • citron
  • petrželka
Článek

Postup

Krok 1: Očištěnou rybu (nejlepší jsou kusy i s kůží, ale stejně dobře můžete použít vykostěné filety, nebo naopak celé podkovy) naložte do asi osmi lžic oleje, do kterého jste prolisovali česnek (podle chuti počítejte 1–2 stroužky na porci) a nechte do druhého dne marinovat.

Krok 2: Rybu i s olejem přemístěte přímo na rozpálenou pánev a z obou stran asi deset minut při nižší teplotě opékejte. Vždy začínejte smažit tu stranu, na které je kůže. Pánev vybírejte co nejmenší, aby byl okolo ryby dostatek tuku – v případě potřeby ho trochu přilijte (čím více oleje použijete, tím méně ho maso paradoxně vsákne).

Krok 3: Propečenou rybu nechte okapat na papírové utěrce a podávejte se solí, čerstvým citronem, petrželí a jedním ze 4 bramborových salátů, na které jsme vám přinesli recept minulý týden.

Jíte na Štědrý večer kapra? Připravujete ho klasicky v trojobalu, nebo ho máte raději jinak?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama