Hlavní obsah
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Trojobal je sice klasika, ale jestli si chcete rybí maso opravdu vychutnat, dopřejte mu raději kabátek jen z česneku a kvalitního oleje. U této kombinace navíc oceníte nejen chuť, ale i super snadnou přípravu.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Ryba
  • 4 ks filetu z kapra
    4
  • 6 stroužků česneku
  • 8 lžic slunečnicového oleje
K podávání
  • 1 trochu soli
  • 4 plátky citronu
  • 4 snítky listové petržele
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Očištěnou rybu (nejlepší jsou kusy i s kůží, ale stejně dobře můžete použít vykostěné filety, nebo naopak celé podkovy) naložte do oleje, do kterého jste prolisovali česnek a nechte do druhého dne marinovat.

02.

Rybu i s olejem přemístěte přímo na rozpálenou pánev a z obou stran asi deset minut při nižší teplotě opékejte. Vždy začínejte smažit tu stranu, na které je kůže. Pánev vybírejte co nejmenší, aby byl okolo ryby dostatek tuku – v případě potřeby ho trochu přilijte (čím více oleje použijete, tím méně ho maso paradoxně vsákne).

03.

Propečenou rybu nechte okapat na papírové utěrce a podávejte se solí, čerstvým citronem, petrželí a jedním ze 4 bramborových salátů, na které jsme vám přinesli recept minulý týden.

Jíte na Štědrý večer kapra? Připravujete ho klasicky v trojobalu, nebo ho máte raději jinak?

Načítám