Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Milujete tvaroh, piškoty a pudink? Tak to si oblíbíte pečený koláč s piškoty!

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
  • 2 ks bílku
    3
  • 1 lžíce rybízové marmelády
  • 2 ks žloutků
    3
  • 2 lžičky ztužovače šlehačky
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 2 vaničky měkkého tvarohu
    7
  • 3 konzervy mandarinek
  • 2 balíčky listového těsta
    1
  • 3 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 2 balení piškotů
    1
    3
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Listové těsto vyválejte na dvě tenké placky. Tu první položte na plech vyložený pečicím papírem a potřete ji rybízovu marmeládou. Na ni vyskládejte do pravidelné vrstvy piškoty.

02.

Připravte si krém. Mandarinky sceďte, šťávu doplňte vodou tak, abyste měli litr tekutiny, a uvařte spolu s pudinky a vanilkovým cukrem.

03.

Vychladlý základ krému zašlehejte s tvarohem, vyšlehanými bílky a ztužovači šlehačky.

04.

Krémem pokryjte připravenou vrstvu piškotů na plechu, na něj poklaďte mandarinky, zakryjte druhým vyváleným plátem listového těsta, potřete rozšlehaným žloutkem, svrchu propíchejte vidličkou a pečte při 180 stupních Celsia asi 40 minut.

Koukněte, co vše jde upéct z listového těsta, třeba i štrúdl.

Související témata:

Načítám