Hlavní obsah
3,4
(45)
Foto: Marek Kučera

Foto: Marek Kučera

Perník je klasika, která se nikdy neomrzí. Vyzkoušejte ho v kombinaci s třešněmi – se skořicí a dalším voňavým kořením si doopravdy notují.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 porcí
Těsto
  • 4 ks vejce
  • 150 g třtinového cukru
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g špaldová mouka
  • 2 lžíce perníkového koření
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 100 ml oleje
  • 100 ml mléka
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 lžička kakaa
K dokončení
  • 300 g třešní
  • 1 sáček skořicového cukru
Článek

Postup

01.

Do mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr a ušlehejte do husté a světlé pěny. Do směsi pak vmíchejte obě mouky s práškem do pečiva, perníkové koření, nastrouhaný zázvor a kakao. Míchejte a postupně přidávejte olej a mléko.

02.

Třešně vypeckujte a obalte ve skořicovém cukru. Kulatou koláčovou formu vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

03.

Těsto nalijte do formy a nakonec přidejte třešně. Koláč pečte v troubě předehřáté na 180 °C. Po vychladnutí pocukrujte a nakrájejte. Můžete podávat s kopečkem zakysané smetany.

Potřebujete zpracovat třešně a bublanina už se vám přejedla? Zkuste muffiny s třešněmi a bazalkou anebo rychlý třešňový závin z listového těsta.

Reklama

Související témata:

Načítám