Hlavní obsah

Perník s třešněmi

Hodnocení:
(40)
Foto: Marek Kučera
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Perník je klasika, která se nikdy neomrzí. Vyzkoušejte ho v kombinaci s třešněmi – se skořicí a dalším voňavým kořením si doopravdy notují.

Ingredience pro:
12 porcí
Na těsto
  • 4 vejce
  • 150 g třtinového cukru
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g špaldové mouky
  • 2 lžíce perníkového koření
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 100 ml oleje
  • 100 ml mléka
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 1 lžička holandského kakaa
Na dohotovení
  • 300 g čerstvých třešní
  • 1 sáček skořicového cukru
Článek

Postup

Krok 1: Do mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr a ušlehejte do husté a světlé pěny. Do směsi pak vmíchejte obě mouky s práškem do pečiva, perníkové koření, nastrouhaný zázvor a kakao. Míchejte a postupně přidávejte olej a mléko.

Krok 2: Třešně vypeckujte a obalte ve skořicovém cukru. Kulatou koláčovou formu vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

Krok 3: Těsto nalijte do formy a nakonec přidejte třešně. Koláč pečte v troubě předehřáté na 180 °C. Po vychladnutí pocukrujte a nakrájejte. Můžete podávat s kopečkem zakysané smetany.

Potřebujete zpracovat třešně a bublanina už se vám přejedla? Zkuste muffiny s třešněmi a bazalkou anebo rychlý třešňový závin z listového těsta.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama