Hlavní obsah
3,1
(65)
Foto: Marek Kučera

Foto: Marek Kučera

Už se červenají? Třešně jsou již k mání, pusťte se do pečení. Po kakaové bublanině z piškotového těsta a kokosovou drobenkou se zapráší během chvilky.

20 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 porcí
Těsto
  • 350 g hladké mouky
  • 1 lžíce kakaa
  • 200 g cukru krupice
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 6 ks vejce
  • 300 g třešní
Drobenka
  • 50 g hrubé mouky
  • 50 g třtinového cukru
  • 50 g másla
  • 1 lžíce kokosu
Článek

Postup

01.

Nejdřív si připravte drobenku. Do misky dejte máslo, mouku, cukr a kokos a prsty důkladně propracujte. Hotovou drobenku uložte do chladu. Třešně omyjte, osušte a vypeckujte. (Mrkněte se na super trik, jak snadno vypeckovat třešně.)

02.

Žloutky vyklepněte do mísy. Přidejte cukr a ušlehejte do husté a světlé pěny. Postupně zapracujte prosátou mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Prošlehejte, aby v těstě nezůstaly hrudky.

03.

Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho po částech zapracujte do těsta. Nalijte na pečicím papírem vyložený (nebo vymazaný a vysypaný) plech s vyšším okrajem.

04.

Těsto poklaďte vypeckovanými třešněmi a posypejte drobenkou. Plech vložte do trouby předehřáté na 180 °C a upečte. Bublaninu krájejte až po vychladnutí – můžete podávat s kopečkem zakysané smetany.

Máte rádi třešně? Blýskněte se luxusním dezertem: třešně pečené v medu s domácími sušenkami a zmrzlinou okouzlí každého. Chutná vám bublanina s kakaem, ale nechce se vám dělat piškotové těsto? Zkuste francouzskou pochoutku z litého těsta: třešňový clafoutis – obrácená kakaová bublanina.

Reklama

Související témata:

Načítám