Hlavní obsah

Kakaová bublanina s třešněmi a drobenkou

Hodnocení:
(46)
Foto: Marek Kučera
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Už se červenají? Třešně jsou již k mání, pusťte se do pečení. Po kakaové bublanině z piškotového těsta a s kokosovou drobenkou se zapráší během chvilky.

Ingredience pro:
12 porcí
Na těsto
  • 350 g hladké mouky
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 200 g cukru krupice
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 6 vajec
  • 300 g čerstvých třešní
Na drobenku
  • 50 g hrubé mouky
  • 50 g třtinového cukru
  • 50 g másla
  • 1 lžíce strouhaného kokosu
Článek

Postup

Krok 1: Nejdřív si připravte drobenku. Do misky dejte máslo, mouku, cukr a kokos a prsty důkladně propracujte. Hotovou drobenku uložte do chladu. Třešně omyjte, osušte a vypeckujte. (Mrkněte se na super trik, jak snadno vypeckovat třešně.)

Krok 2: Žloutky vyklepněte do mísy. Přidejte cukr a ušlehejte do husté a světlé pěny. Postupně zapracujte prosátou mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Prošlehejte, aby v těstě nezůstaly hrudky.

Krok 3: Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho po částech zapracujte do těsta. Nalijte na pečicím papírem vyložený (nebo vymazaný a vysypaný) plech s vyšším okrajem.

Krok 4: Těsto poklaďte vypeckovanými třešněmi a posypejte drobenkou. Plech vložte do trouby předehřáté na 180 °C a upečte. Bublaninu krájejte až po vychladnutí – můžete podávat s kopečkem zakysané smetany.

Máte rádi třešně? Blýskněte se luxusním dezertem: třešně pečené v medu s domácími sušenkami a zmrzlinou okouzlí každého. Chutná vám bublanina s kakaem, ale nechce se vám dělat piškotové těsto? Zkuste francouzskou pochoutku z litého těsta: třešňový clafoutis – obrácená kakaová bublanina.

ynezorPumanzeSaNyknalC