Hlavní obsah
3,1
(499)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Tato bábovka je krásně vláčná díky mrkvi, voní po perníčkovém koření a ještě v sobě ukrývá lahodné mramorování à la cheesecake. A bonus? Ani na ni nepotřebujete váhu!

10 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
Těsto
  • 2 ks mrkve
  • 3/4 hrnku slunečnicového oleje
  • 1/2 hrnku hnědého cukru
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 3 ks vejce
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 hrst rozinek namočených v rumu
  • 1/4 hrnku mléka
  • 1 špetka soli
Na mramorování
  • 360 g čerstvého krémového sýru
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 1 ks vejce
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Článek

Postup

01.

Rozinky den předem nechte nabobtnat v asi 5 lžících rumu. Jestli pospícháte, klidně je v něm jen na plotně nebo v mikrovlnné troubě přiveďte k varu a za pár minut se krásně nasáknou.

02.

Olej prošlehejte s cukrem, perníkovým kořením, špetkou soli, vejci, moukou a sodou na tuhé těsto. Vmíchejte rozinky a najemno nastrouhanou mrkev, a pokud by bylo stále příliš husté, zřeďte ho trochou mléka.

03.

Žervé nebo čerstvý krémový sýr prošlehejte s cukrem (jestli máte radši sladší dezerty, dejte ho více), vajíčkem a vanilkou. Opět můžete lehce zředit mlékem, ale směs by měla stále dobře držet tvar.

04.

Polovinu těsta vlijte do vymazané a vysypané bábovkové formy, potřete náplní a překryjte zbylým těstem.

Reklama

Související témata:

Načítám