Hlavní obsah

Piercing v bradavkách: Zlepšuje sex a dá se s ním kojit?

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sezona opalování „nahoře bez“ je tu. Už jste potkali ženu, která odhodila vrchní díl plavek a pochlubila se ňadry s propíchnutými bradavkami? Vrtá vám hlavou k jakému účelu kovové „cosi“ vlastně slouží? Takhle se to má s rozkoší i kojením...

Článek

Britská spisovatelka a sexuální poradkyně Linda Sonntag v jedné ze svých „neslušných“ příruček říká, že erotický piercing je už po staletí oblíbený v mnoha kulturách. „Kroužky a drahokamy se dají nosit na všem, co se dá propíchnout – nejen v uších, nose a obočí, ale také v jazyce, bradavkách, pupku, penisu, šourku a stydkých pyscích. Některé páry dokonce nosí zlaté kroužky v genitáliích místo snubních prstenů,“ prozrazuje odbornice.

Zvýrazní ploché bradavky

Kroužky na bradavkách nosili už římští centurioni, kteří si na ně upevňovali pláště. Dnes lidé vyhledávají bradavkový piercing kvůli sexuálnímu potěšení. „Je to sexy. Ženy se díky němu cítí víc žádoucí a líbí se jim, když za něj jejich milenec různě tahá,“ objasňuje irský sexuální kouč Sean Jameson, který se stejné tematice věnuje na svém blogu. „Bradavky s piercingem jsou přitom opticky výraznější, často řeší i problém plochých bradavek a tím pádem i sebevědomí jejich majitelek,“ dodává.

Pro větší vzrušení

Ženy, které si nemohou piercing vynachválit, hlásí větší pocit uspokojení. „Setkal jsem se i s názorem, že se jedná o skvělý nápad pro maminky, které dokojily svá miminka. Často se totiž stává, že právě tyhle ženy mají sníženou citlivost bradavek, kterou jim vrací právě propíchnutí,“ nechal se slyšet Sean Jameson.

Ale pozor, propíchnutí může způsobit i opak, naprostou ztrátu citlivosti. Zavádění kroužků je také poměrně bolestivé (bolest může vydržet celé měsíce, než se zranění zhojí).

Foto: Alexander_G, Shutterstock.com

Jehla v bradavce jí dokáže po porodu vrátit citlivost. Nebo ne?Foto: Alexander_G, Shutterstock.com

Legrace v posteli

S propíchnutými bradavkami se dají dělat zábavné věci, například se ňadra mezi sebou propojí lehkým řetízkem. Samozřejmostí je tahání rukou či ústy. „Co se týče kojení, bradavkový piercing obvykle nezpůsobuje problémy. Ve skutečnosti se jedná jen o další otvor pro mléko. Obecně se však doporučuje piercing sundat, protože hrozí nebezpečí udušení miminka,“ vysvětluje Sean Jameson.

Zkuste si to nanečisto

Faktem ale je, že pár žen nechtěné ukončení laktace kvůli piercingu zveřejnilo. Tělo také může produkovat příliš mnoho prolaktinu (hormon stimulující mléčnou žlázu), což může mít za následek obezitu. Pokud se piercingu bojíte, ale chcete zkusit, jaké to je, když vás milenec tahá za bradavky, vezměte za vděk klipsy, skřipci a ozdobami. V erotických obchodech jsou k mání i vibrační, se závažím nebo kamínky. Provedete zkoušku a pak se můžete rozhodnout.

A jak to máte vy? Je váš sex s propíchnutými bradavkami lepší?

Načítám