Hlavní obsah
2,6
(30)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Čekáte na grilovačce velkou společnost a lámete si hlavu s tím, co připravit dobrého, abyste vařením nestrávili celý den a hostina vás přitom nestála majlant? Začněte pikantními žebry!

15 min.
Příprava
1 hod., 40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg vepřových žeber
  • 1 l pomerančového džusu
  • 2 lžičky čerstvého zázvoru
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 2 svitky skořice
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 ks chilli papričky
  • 1 lžička soli
  • 3 stroužky česneku
Článek

Postup

01.

Džus spolu se zázvorem, badyánem, skořicí, sójovkou a chilli papričkou přiveďte k varu, osolte, přidejte žebra a vařte je asi 80 minut do změknutí.

02.

Vyndejte maso i koření a zbylou tekutinu spolu s prolisovaným česnekem svařte při silném varu na hustý sirup, do kterého pak vraťte žebra.

03.

V tomto momentě můžete maso buď nechat marinovat do druhého dne, nebo ho rovnou dát péct. Ve vyhřáté troubě i na grilu stačí 5 až 10 minut z každé strany, jen aby se maso opeklo.

04.

Podávejte s omáčkou a pečivem.

Příště vyzkoušejte žebra upéct s cibulí a s jednou tajnou ingrediencí.

Reklama

Související témata: