Hlavní obsah

Gril recept: Pikantní glazovaná žebra

Hodnocení:
(0)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
1 hodina 40 minut
Náročnost
střední

Čekáte na grilovačce velkou společnost a lámete si hlavu s tím, co připravit dobrého, abyste vařením nestrávili celý den a hostina vás přitom nestála majlant? Začněte pikantními žebry!

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg vepřových žeber
  • 1 l pomerančového džusu
  • 2 lžičky strouhaného zázvoru
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 2 svitky skořice
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 chilli paprička
  • sůl
  • 3 stroužky česneku
Článek

Postup

Krok 1: Džus spolu se zázvorem, badyánem, skořicí, sójovkou a chilli papričkou přiveďte k varu, osolte, přidejte žebra a vařte je asi 80 minut do změknutí.

Krok 2: Vyndejte maso i koření a zbylou tekutinu spolu s prolisovaným česnekem svařte při silném varu na hustý sirup, do kterého pak vraťte žebra.

Krok 3: V tomto momentě můžete maso buď nechat marinovat do druhého dne, nebo ho rovnou dát péct. Ve vyhřáté troubě i na grilu stačí 5 až 10 minut z každé strany, jen aby se maso opeklo.

Příště vyzkoušejte žebra upéct s cibulí a s jednou tajnou ingrediencí.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama