Hlavní obsah

Pikantní, lahodné, skvělé k pečínce i k párečkům – cibulové čatní!

Foto: Marcel Rozhoň

Chléb s křupavou kůrkou, kousek masa a čatní, dokonalá svačina!Foto: Marcel Rozhoň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete dodat masové pečínce něco navíc? Zkuste připravit pikantní čatní z cibule. Hotové je během chvilky a stejně rychle zmizí ze stolu!

Článek

Dokážete si vůbec představit jakoukoli kuchyni bez cibule? Je to základ, který nikdy nechybí v žádné spíži. Nejčastěji se používá cibule žlutá, ale místo v kuchyni má i červená, bílá, šalotka... Kromě toho, že dodá jídlu chuť, je mimořádně zdraví prospěšná a neobejde se bez ní ani vaše přírodní lékárnička.

Cibulové čatní

Na 2 skleničky budete potřebovat: 4 středně velké žluté cibule, 2 středně velké červené cibule, 2 lžíce vinného octa, 1 lžíci třtinového cukru, 1 lžičku lístků tymiánu, 2 chilli papričky, 4 lžíce oleje, sůl, pepř

Postup: Cibule oloupejte a nakrájejte na půlměsíčky. Na mírnějším ohni je opékejte na oleji na pánvi. Když je cibule zcela měkká, přidejte třtinový cukr, promíchejte, nechte mírně zkaramelizovat a pak do směsi vmíchejte vinný ocet, nadrobno nasekané chilli papričky, lístky tymiánu a nakonec podle potřeby osolte a opepřete. Ještě krátce prohřejte, důkladně promíchejte a stáhněte z ohně. Směs rozdělte do skleniček a pevně uzavřete.

Tip: Směs můžete použít i na přípravu slaného koláče nebo závinu.

Co vy a cibule? Jak s ní nakládáte v kuchyni? Pokud byste užili další tipy, máme je pro vás: Zkuste si připravit obyčejné, ale opravdu vynikající cibulové kroužky, klasickou cibulačku nebo dozlatova vypečený koláč!

Načítám