Hlavní obsah
3,1
(67)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Nevíte, co s ostružinami? Lehké piškotové těsto, nadýchaný tvarohový krém, to všechno dohromady je dokonalý letní dezert, po kterém se jen zapráší.

40 min.
Příprava
12 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
Těsto
  • 90 g hladké mouky
  • 1 lžíce kakaa
  • 6 ks vejce
  • 140 g cukru moučka
Na dohotovení
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 4 lžíce cukru moučka
  • 100 g ostružinového džemu
  • 1 hrnek ostružin
Článek

Postup

01.

Do mísy vyklepněte žloutky. Přidejte polovinu cukru a ušlehejte světlou a nadýchanou pěnu. 

02.

Postupně přidávejte mouku smíchanou s kakaem. Pak ušlehejte tuhý sníh z bílků a druhé poloviny cukru. Opatrně po částech ho zašlehejte do těsta. 

03.

Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte 12 minut.

04.

Hotové těsto překlopte na čistou utěrku. Opatrně z něj stáhněte papír, zatočte ho do rolády a nechte vychladnout. 

05.

Tvaroh prošlehejte s cukrem. Smetanu ušlehejte dotuha a pak ji opatrně vmíchejte do tvarohu. Roládu rozviňte a potřete marmeládou. 

06.

Část krému a ostružin dejte na stranu na zdobení. Zbylým krémem potřete těsto a přidejte ostružiny. Opatrně zaviňte. Roládu dozdobte zbylým krémem a ostružinami. Dejte na 2 hodinky do chladu. 

Jestli rádi pečete a máte rádi výzvy, co zkusit pistáciový koláč s mandlovou náplní nebo elegantní citronovo-bezový dort?

Reklama

Související témata:

Načítám