Článek
Postup
01.
Cuketu nastrouhejte nahrubo. (Z jemně nastrouhané cukety můžete udělat pro změnu cuketový perník ze špaldové mouky s čokoládou.)
02.
V míse vyšlehejte vejce s xylitolem do pěny. Přidejte tvaroh, olej a nastrouhanou kůru z jednoho citronu a prošlehejte. Sypké suroviny promíchejte a zašlehejte do tekuté směsi.
03.
Těstem naplňte vymazanou a vysypanou bábovkovou formu. Vložte do trouby vyhřáté na 190 °C a pečte 40 minut. Upečenou bábovku nechte trochu zchladnout a poté ji překlopte na talíř.
Cukety, kam se podíváš
Cukety jsou stále dostupné, zkuste je využít naplno.
- Polévky: Cuketový krém | À la koprovka | Minestrone
- Naslano: Hranolky | Pizza s nivou | Halušky | Špagety s kuličkami
- Nasladko: Ovesná kaše | Buchta s polevou | Perník
- Pod víčkem: Nakládané à la matjesy | Hořčice| Čatní
Co bábovka, to originál. Vyzkoušejte i další neodolatelné recepty. Zkuste například delikátní mrkvovou bábovku s tvarohem, šťavnatou jogurtovou jahodovou bábovku anebo krásně vláčnou hrníčkovou bábovku s kávou a rumem.