Hlavní obsah
3,1
(411)
Foto: Martina Lancingerová

Foto: Martina Lancingerová

Kdyby se s vámi milovník mokrých dezertů přel o to, zda bábovka je, nebo není dost vláčná a lahodná, upečte mu tuhle pochoutku z cukety. Vyvrátí všechny jeho předsudky o „dusivých“ moučnících a ještě bude mít boule za ušima.

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
  • 200 g cukety
  • 2 ks vejce
  • 130 g xylitolu
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 70 g oleje
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 170 g hladké celozrnné mouky
  • 70 g hladké mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 10 g másla
  • 10 g hrubé mouky
Článek

Postup

01.

Cuketu nastrouhejte nahrubo. (Z jemně nastrouhané cukety můžete udělat pro změnu cuketový perník ze špaldové mouky s čokoládou.)

02.

V míse vyšlehejte vejce s xylitolem do pěny. Přidejte tvaroh, olej a nastrouhanou kůru z jednoho citronu a prošlehejte. Sypké suroviny promíchejte a zašlehejte do tekuté směsi.

03.

Těstem naplňte vymazanou a vysypanou bábovkovou formu. Vložte do trouby vyhřáté na 190 °C a pečte 40 minut. Upečenou bábovku nechte trochu zchladnout a poté ji překlopte na talíř.

Co bábovka, to originál. Vyzkoušejte i další neodolatelné recepty. Zkuste například delikátní mrkvovou bábovku s tvarohem, šťavnatou jogurtovou jahodovou bábovku anebo krásně vláčnou hrníčkovou bábovku s kávou a rumem.

Reklama

Související témata:

Načítám