Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Nic nezahřeje tak jako horká polévka. A když je navíc s pivem, tak je to vůbec pochutnání! Už jste vyzkoušeli? Tak směle do toho!

15 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Polévka
  • 30 g másla
    7
  • 2 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 l slepičího vývaru
  • 1 l světlého piva
    1
  • 4 krajíce chleba
    1
  • 2 ks vejce
    3
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička soli
  • 500 g uzeného bůčku
K podávání
  • 4 krajíce chleba
    1
  • 4 lžíce zakysané smetany
    7
  • 50 g balkánského sýru
    7
  • 2 stonky jarní cibulky
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Na másle zpěňte cibuli, nasekaný česnek a kmín. Vše zalijte vroucím vývarem (případně vodou) a pivem, přiveďte k varu a přidejte na kousky nakrájenou střídku ze 4 krajíců chleba. Vše vařte zhruba 30–40 minut, dokud se chléb nerozvaří na kaši, případně jej na závěr ještě rozmixujte.

02.

V misce rozšlehejte vajíčka a vlijte je do vroucí, jinak už hotové polévky. Nakonec polévku dochuťte solí a pepřem. Uzený bůček nakrájejte na kostičky a na pánvi osmažte dozlatova. Kostky masa sundejte z pánve a na vypečeném tuku opražte kostičky chleba na dozdobení.

03.

Polévku servírujte posypanou osmaženým bůčkem, kostkami chleba a zakysanou smetanou či balkánským sýrem.

Související témata:

Načítám