Hlavní obsah

Plisované sukně: Mimo z nich budou ženy i muži!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop Unique, Prada, Burberry Prorsum, PradaFoto: archiv firem

Reklama

Je to tady! Doba sukní a sukýnek právě přichází (pánové, třeste se!), a vy na ni musíte být dostatečně připravené! Po jaké se poohlédnout tentokrát? Určitě po plisované nebo prostě skládané! Jsou roztomilé, jednoduše krásné i živelně nespoutané. Jo a taky vypadají skvěle!

Článek

Klasické plisé se složitou úpravou tkaniny aby dnes pohledal. To, čemu se dnes říká plisované sukně, jsou mnohdy vlastně jen sukně nabírané do skladů, které klasiku vašich babiček jen připomínají. Ale proč vlastně ne?Už loni jste mohly v obchodech narazit na několik překrásných kousků, a jestliže vás nepřesvědčily tenkrát, letos jim zaručeně neodoláte. Že vás podobné sukně moc nelákají, nebo vám dokonce přijdou moc usedlé? Vždyť si můžete vybrat z mnoha různých střihů, délek i typu skladů!

Mezi barvami jednoznačně vedou pastelové tóny (jak jsme si s nimi poradili my, se dočtete v článku Zkoukněte jarní outfity v trendy pastelových barvách!), černá i oranžová. Volnou ruku máte i v materiálech – teplejší se hodí na pořád ještě nestálé jarní počasí, lehké látky využijete po celé léto – pohled na ženu, které se kolem stehen vlní jemná a živá látka zdůrazňující každý její pohyb, je krásný! Podívejte se s námi, jaké skvosty můžete najít v obchodech!

Roztomilé mini

Nosíte-li rády kraťounké sukýnky a máte-li na ně odvahu i letos, rozhodně si pořiďte jednu skládanou! Minisukně jsou neodolatelné již samotnou délkou, ale plisování jim dodá obrovský šmrnc. Působí mnohem jemněji, téměř roztomile a dá se s nimi vytvořit hned několik různých vzhledů.

K oranžové sukýnce se širokými sklady oblečte černé punčocháče a balerínky, a vytvořte si tak retro look, k lehounké sukni pastelové barvy si oblékněte jemné bílé tílko – budete působit moderně a křehce. Doplníte-li skládanou sukýnku mini podkolenkami či nadkolenkami a mokasínami, proměníte se v nezbednou školačku. S tímto vzhledem ale opatrně – vršek by měl být decentní, abyste nevypadaly lacině.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 406 Kč, Topshop 812 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 999 Kč, Asos 522 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Pull and Bear 799 Kč, Asos 725 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 609 Kč, Topshop 812 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (Zleva): Asos 435 Kč, Zara 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Toshop 928 Kč, Asos 348 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 899 Kč, Asos 522 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 499 Kč, Asos 429 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Pull and Bear 699 Kč, Asos 348 KčFoto: archiv firem

Po kolena – pohodové i decentní

Plisované a jinak skládané sukně v délce pohybující se kolem kolen jsou zlatou střední cestou – jsou pohodlné, ale stále ještě odhalují vaše dlouhé nohy. V jednobarevném provedení nebo v decentních proužcích je určitě můžete obléct i do práce – vedle klasických úzkých pouzdrových sukní budou příjemnou změnou! Jednoduchá a stylová je kombinace černé sukně a bílé halenky s černými detaily. Ať už halenku či top, vždy je zastrkávejte do sukně, zbytečně byste si zkrátily nohy!

Tuto délku sukně můžete ale obléct prakticky kamkoli – s podpatky působí elegantně, s balerínkami či pánskými polobotkami zase hravě a stylově (koukněte se na náš článek Jarní boty hrají všemi barvami!).

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 638 Kč, Topshop 812 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 799 Kč, Asos 508 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 968 Kč, Mango 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 812 Kč, Bon Prix 549 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Promod 675 Kč, Zara 1999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto: vše Asos 464 Kč, 609 KčFoto: archiv firem

Pro lesní žínky

Některé z vás již dlouhým sukním přišly na chuť – milujete jejich praktičnost a také maximální svobodu pohybu, kterou vám poskytují. Vy ostatní se nechte zlákat alespoň těmi plisovanými – jemný poloprůsvitný šifon je lehký jako pavučinka a i sebemenší závan větru jej rozvíří do kouzelné hry vznešeného povlávání.

V něžných pastelových barvách působí až étericky, a tak tomu přizpůsobte i zbytek – lehký bílý či pastelový vršek a sandálky. Vlasy nechte rozpuštěné v nedbalých loknách nebo si udělejte ležérní drdol. Uvidíte, že až zakusíte ten úžasný pocit z plisované maxisukně na vlastní kůži, stanete se na něm závislé!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 957 Kč, Zara 1999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 348 Kč, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 928 Kč, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 638 Kč, Pull and Bear 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 999 Kč, Asos 696 KčFoto: archiv firem

Co vy a plisování? Přišly jste těmto sukním na chuť? Těšíme se na vaše názory!

Reklama

Načítám