Hlavní obsah

Plněná orientální dýně

Hodnocení:
(7)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
1 hodina 10 minut
Náročnost
nízká

Podzimní plnění bříška spojte s plněním zeleniny a připravte si výborné večeře, ve kterých využijete sezonní druhy, a ještě si pochutnáte! Co říkáte na plněnou dýni?

Ingredience pro:
4 porce
  • 2 dýně hokkaido
  • 1 červená cibule
  • rostlinný olej
  • 1 chilli paprička
  • 1 mrkev
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžičky římského kmínu
  • 1 hrnek rýže basmati
  • 2.5 hrnku zeleninového vývaru
  • 50 g rozinek
  • 50 g lískových oříšků
  • čerstvá máta
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve si nasucho, na velké pánvi, lehce opražte na hrubo nasekané oříšky, budou tak mít lepší chuť. Oříšky z pánve vyndejte a nalijte do ní dvě lžíce oleje. Cibuli, spolu s nadrobenou chilli papričkou zbavenou semínek, osmažte doměkka, přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, nasekaný česnek, skořici, římský kmín a nechte chvilku provonět. Vmíchejte rýži, zalijte vývarem a povařte, až je rýže na skus (bude se ještě péct, takže nemusí být úplně doměkka).

Krok 2: Mezitím z dýní odkrojte vršek na pokličku, lžící vydlabejte semínka a zevnitř i zvenčí je potřete olejem a osolte.

Krok 3: Do rýžové směsi vmíchejte rozinky, opražené oříšky a nasekanou mátu, osolte a opepřete. Dýně rýží naplňte a pečte při 200 stupních Celsia asi 40 minut, až dužnina změkne.

Z dýně Hokkaido si můžete také připravit výbornou polévku s kokosovým mlékem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama