Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Také řešíte, co nachystáte pro návštěvu? Při každém večírku, přijdou k chuti rozpečené jednohubky. Vyzkoušejte ty z rajčátek.

10 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
15 jednohubek
  • 15 ks rajčat
  • 200 g ricotty
  • 1 lžička bazalkového pesta
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 hrst čerstvé bazalky
Článek

Postup

01.

Rajčátkům seřízněte „pokličku“ a vydlabejte z nich semínka.

02.

Ricottu smíchejte s trochou pesta a vykuchaná rajčátka jí naplňte. Přiklopte zpět seříznutý vršek rajčat a urovnejte vedle sebe do zapékací misky.

03.

Těsně před podáváním pokapejte trochou olivového oleje a vložte na 8 minut do trouby vyhřáté na 220 stupňů nebo na 5 minut pod gril zapnutý na nejvyšší výkon. Dozdobte kouskem čerstvé bazalky a noste na stůl.

Pokud se vám tato kombinace chutí zalíbila, vyzkoušejte i slaný štrúdl s ricottou a sušenými rajčaty.

Reklama

Související témata:

Načítám