Hlavní obsah

Plněná rajčátka s ricottou

Hodnocení:
(0)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
8 minut
Náročnost
nízká

Také každoročně řešíte, co letos nachystáte pro návštěvu? Nejen na Silvestra, ale i při jakémkoli jiném večírku, přijdou k chuti rozpečené jednohubky. Vyzkoušejte ty z rajčátek.

Ingredience pro:
15 jednohubek
  • 15 rajčat
  • 200 g ricotty
  • 1 lžička bazalkového pesta
  • 2 lžíce olivového oleje
  • čerstvá bazalka
Článek

Postup

Krok 1: Rajčátkům seřízněte „pokličku“ a vydlabejte z nich semínka.

Krok 2: Ricottu smíchejte s trochou pesta a vykuchaná rajčátka jí naplňte. Přiklopte zpět seříznutý vršek rajčat a urovnejte vedle sebe do zapékací misky.

Krok 3: Těsně před podáváním pokapejte trochou olivového oleje a vložte na 8 minut do trouby vyhřáté na 220 stupňů nebo na 5 minut pod gril zapnutý na nejvyšší výkon. Dozdobte kouskem čerstvé bazalky a noste na stůl.

Pokud se vám tato kombinace chutí zalíbila, vyzkoušejte i slaný štrúdl s ricottou a sušenými rajčaty.

ynezorPumanzeSaNyknalC
27. 12. 2012

Reklama

Sdílejte článek