Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Snídaně má být, podle odborníků na zdravou výživu, nejvydatnějším jídlem dne. Tak co vyzkoušet plněné pečivo po italsku? Bude vám chutnat a příjemně vás zasytí.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 kusů
Plněné housky
  • 6 ks kaiserek
  • 6 ks vejce
  • 2 ks rajčat
  • 4 ks sušených rajčat
  • 100 g parmazánu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 hrst čerstvé bazalky
K podávání
  • 3 ks rajčat
Článek

Postup

01.

Troubu rozehřejte na 170 °C. Houstičkám odkrojte vršky (ty využijete jindy, třeba do strouhanky). Spodky vydlabejte tak, aby z nich vznikly misky. Na dno nasypte nastrouhaný parmezán (nebo jiný italský sýr, třeba pecorino nebo mozzarellu), položte plátek čerstvého rajčete a vyklepněte celé vejce.

02.

Navrch nasypte nasekanou bazalku a sušená rajčata, osolte a opepřete. Dejte péct na 20 minut. Podávejte teplé s čerstvou zeleninou, my jsme přiložili pár rajčátek.

Energetická hodnota celkem pro 1 kus
Energie1 232,97 kJ
Bílkoviny17,37 g
Tuky10,34 g
Sacharidy32,27 g
Sůl3,81 g
SAFA5,14 g
Vláknina3,47 g
Cukry5,97 g
Související témata:

Načítám