Hlavní obsah

Tohle je 6 ženských tužeb, které muže děsí

Foto: thinkstock

Jsou věci, po kterých většina žen touží více než mužiFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou to věci, po kterých většina žen touží. Ale mužům z toho často vyskakuje husí kůže a spouští se jejich poplašný systém v mozku. Proč se tak bojí svatby nebo společného bydlení?

Článek

Která z vás nesní o svatebních šatech, nepředstavuje si útulný byt, kde bude žít se svým přítelem, nerozplývá se nad chrastítky v obchodě a netouží po tom představit svého vysněného muže kamarádkám? Jenže pánové dost často vaše nadšení nesdílejí. Tohle je šest situací, při nichž často propadají panice.

1. Svatba

Má vás rád, chce s vámi strávit zbytek života, ale do svatby se mu příliš nechce. „Nepotřebuji na to žádný úřední papír," říkají muži nejčastěji. Vy s ním souhlasíte, ale ve skrytu duše po tom velkém dni stejně toužíte.

„Za těmito obavami vidím silný tlak společnosti, která nás všechny, muže i ženy, zmanipulovala. Kolikrát jste od svých maminek nebo babiček slyšely ,nemluv před ním o svatbě, akorát ho vyděsíš´? A stejně tak jsou muži společností naočkovaní, že svatbou přijdou o svobodu, že manželství je vlastně jen taková klec bez žádných přidaných hodnot a podobně,“ vysvětluje psycholožka Katarína Filasová.

Foto: thinkstock

Svatba je jednou z věcí, do kterých se pánům moc nechce. Z velké části za to může obecné přesvědčení, že tím končí jejich svobodaFoto: thinkstock

2. Seznámení s rodiči

Ženy mají velmi často dojem, že už se s partnerem znají natolik dlouho, že by bylo vhodné seznámit se s jeho rodiči. Jenže on se k tomu prostě moc nemá. Ale nepanikařte, většinou jde jen o pohodlnost, která je pro muže tak typická. „Nechce se jim nic vysvětlovat, vyprávět, být na prvním setkání jakýmsi průvodcem. Je spokojený s tím, jak to je teď, tak proč to měnit,“ říká psychoterapeutka Lucie Horníková.

3. Společné bydlení

Nějaký čas už spolu randíte, ale stále žijete odděleně. Dříve či později začnete toužit po společné domácnosti a většinou jsou to ženy, kdo tuto touhu pocítí jako první. „Muži se mnohdy bojí ztráty soukromí, to bývá největší strašák,“ říká Lucie Horníková. Ale je tu opět ta pohodlnost a obavy typu „nebudu moct pořád koukat na fotbal“, „nebudu si moct odhodit ponožky, kde se mi zlíbí“ a podobně.

4. Pořízení dítěte

Biologické hodiny nelze oklamat. Jakmile začnou ženě tikat, bývá s ní k nevydržení. A bohužel, ty ženské hodiny začínají tikat většinou dříve než mužské, a především je jejich tikot o dost hlasitější. S tím nelze nic moc udělat, jen je potřeba mít vždy na paměti, že dítě opravdu musí chtít oba!

Foto: thinkstock

Založení rodiny je velmi zásadní životní krok, tady se nevyplatí nikoho do ničeho tlačitFoto: thinkstock

5. Představím tě kamarádkám

Je logické, že se chcete kamarádkám pochlubit svým úžasným přítelem, ale on se na tohle setkání asi příliš netěší. V tomto bodě se mu příliš nedivte, jeho obavy jsou na místě. Nejspíš se stydí, ale je mu trapné to přiznat. A koneckonců je to pochopitelné, ženy umějí být nehezky zvědavé.

6. Půjdeme spolu na fotbal

Téměř každý muž má nějaký svůj „chlapský“ koníček. S kamarády chodí na fotbal, možná na kulečník nebo třeba na pravidelné setkání v oblíbené hospůdce. A jakmile se pokusíte do této jeho zábavy proniknout, znejistí a nejspíš nebude nadšen. Netlačte na něj a dopřejte mu prostor. „Jedná se o jeho výsostné území, neberte mu ho. Vy ho přece ke své kosmetičce také neberete,“ radí Lucie Horníková.

A z čeho má strach váš partner?

Reklama

Načítám