Hlavní obsah

Podezřelé praktiky ezoteriků: Věřit jim, nebo ne?

Foto: Thinkstock

Věříte na tajemné síly ezoteriků? Navštěvujete je? Podívejte se, kterým se raději vyhnoutFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podivné metody ezoteriků. O ty dnes v první řadě půjde! Nečekejte ale netopýry, drápy ani kosti. Zaměříme se na způsoby, kterých ezoterika užívá i v současnosti. O kterých (ne)pochybovat?

Článek

Možná budete překvapeni, ale náš výčet začneme grafologií. Proč? Důvod je prostý. Grafologové jsou často vyhledáváni personalisty, v horším případě vyšetřovateli, a to se stejným efektem, jako by jim radil astrolog či numerolog. Zaměřují se na osobnost člověka, sklony k nemocem, talentům a mnoho dalšího. Při všem je však nutná značná dávka intuice. A ta je vždy subjektivní.

Práce grafologa

Grafolog pracuje s ručně psaným písmem. Jistě musí hodně z oboru nastudovat a znát. Sdělí manažerovi, který ze vzorků uchazečů je podle písma pro danou pozici ten pravý, kriminalistovi, zda ten či onen je schopen vraždit, či ne.

Stejně jako například astrolog či numerolog z data narození a dalších údajů určuje, jakou má člověk povahu, sklony, talenty, touhy a předpoklady, podobné věci sděluje grafolog z písma, kdy bere v úvahu sklon, oblouky, spojování čar, písmen z textu většinou psaného na formátu A4. Grafolog může odhalit třeba alkoholismus, omezenou schopnost navazovat mezilidské kontakty v profesích, nebo zda se k sobě hodíte do manželství, jaká škola je vhodná pro vaše dítě.

Foto: Thinkstock

Vaše písmo o vás mnohé prozradí...Foto: Thinkstock

Křišťálová koule

Další podezřelou praktikou ezoteriků je věštění z křišťálové koule. Podezřelou proto, že sedíte naproti věštci, ten se upřeně, (stejně jako vy), dívá do koule a sděluje, co tam vidí, ačkoli vy jasně vidíte, že je průzračná a nic tam není. Na rozdíl od vás je uvolněn, a o to jde, o uvolněnou koncentraci. Tito jasnovidci se dušují, že oko zkušeného věštce skutečně vidí. Svým dotazem vyvolávají nehmatatelné obrazy a umí symboliku obrazců vysvětlit.

V naprosté většině to jsou útvary, které jsou v pohybu, objevují se a mizí, nemají konkrétní podobu. Místnost bývá mírně osvětlená, tak, aby nezkreslovala barvy na kouli, tmavá podložka pod koulí pomáhá koncentraci a lepšímu odrazu, vidění útvarů. Věštec se uvolňuje, soustředí, jde o takzvaný alfa spánek, ve kterém pracuje a postupně vám odpoví na vaše dotazy. Opět ovšem výrazně pracuje s intuicí a představivostí.

Foto: Thinkstock

Nechali jste si někdy věštit z křišťálové koule?Foto: Thinkstock

Zprávy z vesmíru

Hlasy slyší často schizofrenici, patří to k diagnóze. Přesto jsou u mnoha „pacientů“ sdělení natolik zajímavá a přesvědčivá, že je jim věnována pozornost laickou i odbornou veřejností. Mohou být však i důsledkem halucinací. Ti, co prý mají dar slyšení, tvrdí, že těmto slyšením a viděním se nelze naučit. Sdělení přijdou v silné intenzitě a ve smyslu tak jasném, že není co domýšlet.

Tito vizionáři nikdy dopředu nevědí, kdy a co uslyší. Jsou však mezi nimi výjimky, které se koncentrují, meditují, a poté řeknou, co slyšely, či viděly jako zprávu. Takže svým způsobem slyšení, vidění, trénováním meditace uspíší. Je opět na vás posoudit, nakolik uvěříte jejich daru, nebo se spokojíte s vysvětlením naší dobrou známou – intuicí.

Přejeme vám příjemné podzimní večery a mnoho krásného snění.

Reklama

Související témata:
Vestec

Načítám