Hlavní obsah

Podzim a sex: Tahle zjištění vás přimějí k milování ještě dnes!

Foto: Profimedia

Podzim je ideální čas k sexuálním hrátkám. Nevěříte?Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že je podzim plný jen chřipek, rýmy a deště? Zdání klame! Patří mezi nejvhodnější roční období pro milování. Proč paní příroda zařídila vyšší apetit mužům i ženám a co pro ně na listopad připravila?

Článek

Nenechte se otrávit změnou počasí a virózami. Pestrost podzimu nesouvisí jen s barvami na padajícím listí. Tohle jsou fakta, která vás v souvislosti s vaším partnerským a milostným životem překvapí!

Co nevíte o podzimu?

Doktor Till Roenneberg z Ústavu lékařské psychologie na Mnichovské univerzitě již léta shromažďuje statistiky týkající se lidí ze 166 zemí světa. Díky tomu například zjistil, že lidský organismus následuje cyklus ročních období. (Mění se hladina hormonů, krevní tlak, imunitní systém, kvalita spánku i tělesná teplota.)

Proto je jaro synonymem pro zvýšená zdravotní podráždění organismu, přibývá sebevražd. V létě zase dostává zabrat oběhový systém, neboť teplo dělá lidi nezodpovědnými a náchylnými k dobrodružství. A podzim?

To je období nachlazení, melancholie a deprese. (Prý mnoho lidí trpí sezonní afektivní poruchou, která postihuje víc ženy, neboť jejich vnitřní hodiny těla se hůře přizpůsobují přechodu ze světla do tmy.) Co s tím? Na depku i fyzickou únavu existuje super lék. Láska a sex.

Foto: Profimedia

Společná procházka vám pomůže naladit se na milováníFoto: Profimedia

Jak si dobít baterky?

Pomáhají procházky, flirtování, něžné mazlení a milování. „Díky tomu činnost v mozku, konkrétně v pravém frontálním laloku, kde je hnízdo smutku, strachu a agresivity, klesá. Naopak stoupá hladina dopaminu, tedy hormonu štěstí,“ uvedl vědec pro odborný magazín Science Daily. Tak se soustřeďte na partnera až do zimy, kdy se více jí a spí v průměru o dvacet minut déle. Poznámka pod čarou: Když už se rozjedete, bude pravděpodobně těžké vás zastavit. Proč?

Mozek versus tělo

Původně příroda ženy psychicky i fyzicky naprogramovala k tomu, aby měly chuť na sex právě na podzim, což hlásá další německý odborník Eberhard Nieschlag z univerzity v Bonnu. Ten tvrdí, že ženské hormonální žlázy jsou během října a listopadu nejaktivnější, dámy jsou ovlivněné hormonem estrogenem a chtějí se více milovat, i když si to možná přes únavu nepřipouštějí.

Proto jsou častěji těhotné a rodí děti příští rok v sezoně světla, čímž nevědomky zajišťují novorozenci okamžitý přísun vitaminu D pro podporu kostí a imunitního systému. Něco takového potvrdili i další odborníci.

Foto: Profimedia

Je prokázano, že v podzimním čase je milování i funkční. Mnoho žen totiž počne miminkoFoto: Profimedia

Stačí se rozhoupat!

Výzkum kanadské univerzity Simon Fraser, jehož závěry uveřejnil časopis Perception, totiž uvádí, že v období podzimu se zvyšují hladiny testosteronu, čili sexuální apetit je vyšší než kdykoli jindy. A to znamená, že tělo sice může být trochu mimo, ale hlava je připravená na cokoli.

Tým vědců zároveň uvedl, že ženy jsou na podzim silnější v pase (v porovnání s boky), což je, ať si kdo chce a co chce říká, pro muže atraktivní. Pokud toho nevyužijete právě teď, budete mít příležitost ještě v lednu. Podle zmíněných expertů jsou pánové právě v tomto měsíci nejvíc „úchylní“ na odhalená ženská těla kvůli kontrastu zimy, sněhu a lidského tepla. A jak je povzbudit právě teď? Láska přece prochází žaludkem a nosními dírkami…

Erotický koktejl pro muže

Známý expert na vůně a chutě Alan Hirsch z Chicaga zjistil, že na podzim dělá z beránků sexuálně hladové vlky aroma dýňového koláče s koblihou (zvyšuje o 20 procent průtok krve v penisu) a vůně dýňového koláče s levandulí (zvyšuje průtok o 40 procent). A proč?

„Je to nostalgické, domácké a relaxační,“ uvedl Alan Hirsch, jehož citovaly všechny dostupné odborné magazíny. Přidejte k tomu ještě horkou čokoládu nebo kakao a romantickou komedii. I tahle kombinace má prý zvlášť na podzim něco do sebe.

A co na podzim děláte vy?

Reklama

Načítám