Hlavní obsah

Pohodové Vánoce podle horoskopu: Co které znamení (ne)snáší?

Foto: Dmytro Zinkevych, Shutterstock.com

Foto: Dmytro Zinkevych, Shutterstock.com

Reklama

Jedni nesnáší veliké rodinné sešlosti, druzí zase přehnané uklízení, někdo se zase předhání v tom, kdo koupí větší dárek. Každého stresuje něco jiného a my vám přinášíme tipy, co dělat a nedělat, aby si jednotlivá znamení užila Vánoce v co největší pohodě.

Článek

Vánoce jsou krásné, ale není to ten nejjednodušší čas v roce. Všichni se snaží, aby tyhle dny byly co nejnablýskanější, nejdokonalejší, bez sebemenší poskvrnky. Což paradoxně svátkům klidu a míru moc nenahrává. Jak si užít Vánoce bez zbytečných rozbrojů, konfliktů a hysterických záchvatů? Pro každé znamení zvěrokruhu tu máme pár tipů!

Beran (21. 3. – 20. 4.)

První tip pro klidné Vánoce s Beranem: neexistují. Berani prostě klid moc neumí. Abyste si s nimi Vánoce užili a oni neměli pocit, že vyskočí z kůže, musíte je nechat, aby se mohli realizovat. Ať odbíhají, ať přepínají televizi, ať chvilku zdobí stromek a hned nato obalují řízky, nechte je, ať se vyřádí podle libosti. Ideálně s nimi podnikněte taky něco akčního – ať už je to dopolední bruslení na stadionu nebo aspoň procházka na půlnoční mši. Beranům dlouhé sezení a nicnedělání nic neříká, tak je k němu nenuťte.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci jsou takové vánoční bytosti, které si všechno to oslavné dění hodně užívají – mají rádi vůně, světýlka a hlavně vánoční hostiny, kapra nebo cukroví. Rozhodně se je nesnažte nikam hnát, protože jestli něco nenávidí, je to právě shon. Býci si chtějí všechno vychutnat do poslední kapky, užít si vánoční okamžiky naplno. Proto jim dovolte jejich – přirozeně pomalejší – tempo a naopak se mu zkuste sami přizpůsobit, pohoda zaručena.

Foto: Alliance Images, Shutterstock.com

Býci milují Vánoce a vše, co k nim patří. Udělejte jim kávu, nabídněte cukroví a budou nejšťastnějšíFoto: Alliance Images, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Pro Blížence bývají svátky dost komplikované i proto, že se často neumí rozhodnout, jak se k nim vlastně staví – jestli je všechno to dění spíš nabíjí, nebo vyčerpává. V jednu chvíli se tak nadšeně zapojují a v druhou mizí někam do ticha, protože už nemůžou vystát ani lidi, ani všudypřítomné vánoční koledy. Dejte jim prostor, ale neopomínejte je. Právě komunikace s blízkými je pro ně nejdůležitější, návštěvy, setkávání, to je těší. Na nablýskaném domě a napečeném cukroví Blížencům zas tolik nesejde.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Pro Raky jsou Vánoce vrcholem sezony, protože mají příležitost přichystat to pravé teplo domova. Co můžete udělat pro to, aby si je co nejvíc užili? Buďte s nimi. Raci se chtějí obklopit všemi milovanými a dělat pro ně všechno, co jim na očích vidí. Tak jim to dovolte, nechte se oblažovat. A pomáhejte jim, aniž byste se ptali, protože Raci si v tomto období rozhodně sami neřeknou. A pokud jim ještě k tomu řeknete, že je máte rádi, budou naprosto v sedmém nebi. Dovolte jim rozjet Vánoce naplno.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Pro Lvy je zábavnější spíš ta předvánoční fáze, kdy obráží večírky s kamarády i v práci, baví se, vidí se i s těmi, na které celý rok nebyl čas. Posedávání doma kolem stromku, to už není tak úplně jejich šálek kávy. Protože jsou ale jedno z nejvelkorysejších znamení vůbec, nechtějí, aby to na nich někdo poznal. Přesto je chvalte a děkujte jim, že jsou s vámi doma, že pomáhají s úklidem, že zdobí. Chvála je to, po čem Lvi prahnou, a právě laskavá slova a vděčnost pro ně dělají ty pravé Vánoce. A nebojte se jásat nad tím, co vám nadělili, to je maximálně potěší!

Foto: ibreakstock, Shutterstock.com

Lidé narození ve znamení Lva holdují raději vánočním večírkům a zábavě, ale nebojte se, vánoční pohodu nezkazíFoto: ibreakstock, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Vánoce s Pannami nejsou úplně snadné, protože právě ony patří mezi ty maniaky, kteří musí mít všechno naprosto perfektní, vycíděné a bez poskvrnky. A mají pocit, že podílet by se na tom měli všichni, takže taky hezky všechny naženou do práce s hadry, košťaty a vařečkami. Pokud se chcete vyhnout konfliktům a udržet rodinnou pohodu, poddejte se a nechte se komandovat. To je jediné řešení. Odměnou vám budou Vánoce jako z katalogu, protože když se Panny do něčeho pustí, dotáhnout to minimálně na dvě stě procent.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Pro Váhy je klíčová výzdoba, ta je na Vánocích baví nejvíc. Nechte je načančat všechno, od domu až po váš outfit. Když se bude všechno třpytit a blikat, budou nejšťastnější a svou dobrou náladu přenesou i na vás. Nenuťte je do jídla, to je část Vánoc, která většinu Vah poměrně děsí, protože jsou zvyklé hlídat si linii. Navíc bývají pěkně mlsné, ale nechtějí nikoho urazit. Vnímejte je jako takové éterické víly, které nepotřebují k životu moc potravy, ale zato hojnost cingrlátek a koled.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Pro Štíry je celé to bláznění kolem Vánoc poměrně záhadou, celý svátek jim přijde dost komerční a jako jeden velký kýč. Pokud tedy nechcete zabřednout do pořádné hádky, moc na ně netlačte. Ano, samozřejmě, rádi s vámi povečeří, rozbalí si dárky, posedí u krbu. Ale nečekejte, že budou zpívat koledy, celé dny besedovat s babičkami a tři hodiny pózovat na fotkách do rodinného alba. Pokud chcete, aby pro ně Vánoce byly v pohodě, poseďte s nimi spíše v klidu, popovídejte si, zhodnoťte uplynulý rok, ale nenuťte je do přílišného veselení.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Jestli Střelci něco nesnáší, je to vánoční panika – nemám napečeno, nemám nakoupené dárky, nemám naklizeno. Střelci Vánoce zbožňují, milují myšlenku večera, kdy by se lidi měli setkat a dělat si radost, ale hysterie kolem jim nic neříká. Nalaďte se na jejich vlnu a užijte si Vánoce pohodově a poklidně, i když třeba ne dokonale – bez kapra a salátu, klidně i bez stromku, jestli se vám nebude chtít shánět. Udělejte lidem kolem sebe radost a buďte v klidu. Díky tomu budou Vánoce pro Střelce vůbec nejpohodovější.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi mají Vánoce vlastně docela rádi, protože se jedná o tradiční rituál, který znají, mají nějak zavedený, vědí, jaká je jejich role. Problém jim však dělá nakupování dárků – neumí se příliš vcítit do kůže druhého a trefit tak jeho přání, je pro ně oříšek. Z okamžiku rozbalování jsou proto nervózní, takže prosím, nic nedramatizujte. Ukažte radost z toho, co vám pořídili. Nekritizujte a nesnažte se ohledně dárků soutěžit, to Kozorohům nedělá vůbec dobře. Vězte, že i když vás dárek od nich úplně neohromí, rozhodně se snažili.

Foto: Merla, Shutterstock.com

Kozoroh není moc empatický, co se týká výběru dárků, ale snaha se mu upřít nedá. Oceňte toFoto: Merla, Shutterstock.com

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Pro Vodnáře nejsou Vánoce moc podstatné – zdají se jim trochu jako zbytečný humbuk a nijak výrazně se na ně nechystají. Ne že by je nesnášeli, prostě nad nimi moc nepřemýšlí. Často zapomenou nakoupit dárky a nakonec něco na poslední chvíli vyrábí nebo jinak improvizují. Pokud si s nimi chcete užít pohodové svátky, nemějte velká očekávání, spíš se nechte příjemně překvapit. Nejvíc je baví překvapení – dopřejte jim nějaké a nadělte jim pod stromek něco, co vůbec nečekají. To je nadchne!

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby o Vánocích hodně ovlivňuje okolní atmosféra, kterou nasávají jako houby. Pokud jsou všichni podráždění a naštvaní, že se nic nestíhá, ani Ryby si svátky neužijí. To nejlepší, co pro jejich pohodu můžete udělat, je hodit se do pohody sami. Když je nebudou stresovat naštvané tváře, Vánoce pro ně budou bez chyby. Ryby je totiž obecně mají rády hlavně pro jejich magickou a pohádkovou atmosféru. Dopřejte jim to, pak budou v sedmém nebi. Dívejte se s nimi na pohádky a nezapomeňte na kakao!

Reklama

Související témata:

Načítám