Hlavní obsah

Vánoce podle horoskopu: Kdo je plánovač a kdo se hroutí?

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jste spíše zastánci včasných příprav a dárky máte nakoupené snad už v létě? Nebo naopak všechno necháváte div ne na Štědrý den, kdy rychle pořídíte na internetu kopec dárkových poukazů? Může za to pravděpodobně i vaše znamení zvěrokruhu.

Článek

Někdo nesnáší stres, a tak se nákupnímu šílenství na poslední chvíli pečlivě vyhýbá a vše připravuje s ohromným předstihem, jiný se naopak k ničemu nedokope a inspirace zaklepe na dveře, až když to doopravdy hoří. Který typ jste vy a jak jsou na tom vaši blízcí? Přečtěte si, jak zvládají přípravy na Vánoce jednotlivá znamení zvěrokruhu.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani se na Vánoce připravují v záchvatech. Jednou za čas je to popadne a pořídí několik dárků, najdou nové recepty na cukroví, vyštrachají na půdě světelné řetězy, i když je ještě říjen. A pak je to přestane bavit. Tyhle průběžné návaly energie je ale před svátky zachrání, protože nakonec stejně všechno ostatní nechají na poslední chvíli. Vánoční chystání je u nich rozhodně hektické a často zůstanou na půli cesty, ale nedělají si s tím hlavu.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Pro Býky je o Vánocích důležitý klid a pohoda, aby si jejich atmosféru mohli pořádně vychutnat. Proto se většinou připravují s dostatečným předstihem. Svátky většinou milují, takže mívají předem rozmyšleno, co kdo najde pod stromečkem, aby mu to udělalo největší radost. Naprosto klíčové je pro Býky jídlo: sváteční menu musí být vyladěno k dokonalosti. Cukroví, které vytvoří, je většinou malým uměleckým dílkem – rozhodně ochutnejte.

Foto: Pressmaster, Shutterstock.com

Býci Vánoce milují a během příprav nic neponechají náhoděFoto: Pressmaster, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

U Blíženců záleží na tom, pro kterou předvánoční aktivitu se ten který rok právě nadchnou a kterou předem odepíšou. Někoho třeba nejvíc zajímá shánění a výroba dekorací, jiní zase tenhle tvořivý aspekt naprosto nesnášejí. Co je baví a považují za důležité, mají vždycky hotovo v předstihu, zato zbytek značně pokulhává. Klíčové je pro Blížence předvánoční setkávání s lidmi – jak nad kávou či svařákem, tak i na nejrůznějších večírcích. Tím pro ně Vánoce začínají i končí.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci považují Vánoce za jednu z největších událostí roku a pečlivě se připravují. Napečou hromady cukroví, nakoupí tolik dárků, že všem vyrazí dech… A všechno pak s úsměvem a nadšením dotáhnou do konce. Jsou to odborníci na vánoční atmosféru: teplo rodinného krbu je pro ně nejposvátnější a příjemné ovzduší tvoří úplně přirozeně. Přesto jim nabídněte pomocnou ruku – touží totiž po dokonalosti, a tak to občas přeženou a vyčerpají se.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvy předvánoční přípravy moc neberou. Vánoce mají moc rádi, ale daleko víc si užívají trajdání po trzích, nakupování blýskavých svršků a popíjení horkých nápojů. Na úklid si někoho zaplatí, cukroví si objednají a dárky nechají zabalit u odborníků. Sváteční atmosféru milují, ale nevadí jim, když s jejím vytvářením někdo pomůže. Zato jsou skvělými hostiteli a před Vánoci se často zaměří právě na organizaci večírků a nejrůznějších setkání. V tom je jejich síla.

Foto: Victoria Chudinova, Shutterstock.com

Lvi si užívají sváteční atmosféru a soustředí se na pořádání večírků a přátelských setkáníFoto: Victoria Chudinova, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Asi není ani trochu překvapivé, že Panny mají přípravy na Vánoce perfektně zorganizované a nic je nerozhází. Na všechno mají tabulky, grafy a diáře a všechno stíhají. Dodržování termínů je pro ně trochu závislost, takže jim dělá radost odškrtnout si splněné body na seznamu. Tipy na dárky sbírají celoročně, stejně jako nápady na cukroví. Výzdobu sice nevěší zbytečně brzo, ale s dostatečným předstihem. No a předvánoční úklid? To je pro ně třešnička na dortu.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy se nejvíc vyžívají v „estetické“ stránce Vánoc. Jakmile přijde prosinec, vytahují vánoční svetry i doplňky a věší světelné řetězy všude, kam dosáhnou. Úklidu zas tolik nedají a v kuchyni se najdou větší experti, ale výzdoba, to je jejich. Nejenže mají vkus, ale mají i jasnou představu a chtějí, aby bylo jejich mistrovské dílo „v provozu“ co nejdéle, takže začínají dekorovat velmi brzy. Podobné je to u nich i s dárky: shánějí je s předstihem a hodně je to baví.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři předvánoční chystání řeší neradi, většinou nemají Vánoce nijak v lásce, a přípravám se tedy co nejdéle vyhýbají. Rozhodně je neužije na velkolepé plánování, prostě se jednoho dne rozhodnou a rychle zařídí, co se dá. Dárky objednávají přes internet, výzdoba jim nic moc neříká, a protože jsou málokdy velcí jedlíci, ani pečení cukroví či strojení hostiny je příliš neoslovuje. Ne že by se na to úplně vykašlali, ale všechno zmáknou najednou a na poslední chvíli.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci se odmítají stresovat, a pokud se jim nechce, tak uklízet ani nakupovat nebudou. Mnohem důležitější je pro ně setkávání s lidmi a možná také dobré jídlo. Ale aby měli nazdobený celý byt? Ani náhodou. Dovedou si oslavy užít i v naprosto nevánoční atmosféře někde nad pizzou, jestliže k tomu mají dobrou společnost. A tu si sehnat umějí. Často věnují pozornost dárkům, protože chtějí blízké opravdu potěšit a trefit se jim do noty. Zbytek prostě neřeší.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi jsou pevnými zastánci tradičních Vánoc, takže dodržují do puntíku to, co pochytili v dětství. S úklidem se začíná ve stejnou dobu, pečení vypukne první adventní neděli, stromeček se zdobí v daný čas. S jejich pevně daným rozvrhem nic neuděláte. Nakonec to však znamená, že pro ně Vánoce nejsou nijak uspěchané, protože všechno v pohodě stihnou. Ale běda, jak jim plán jakkoli překopete – naprosto je to rozhodí a vyvede z rovnováhy.

Foto: Yuganov Konstantin, Shutterstock.com

Kozorozi mají všechno předem pečlivě rozvržené, a proto přípravy stíhají v pohoděFoto: Yuganov Konstantin, Shutterstock.com

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou schopní zapomenout, že se Vánoce vůbec konají, a pořizují pak dárky 24. dopoledne na nejbližší benzince. Dovedou se perfektně vyřádit na kreativní výzdobě, adventním věnci nebo balení dárků, pokud je tedy do jejich koupě někdo nastrká. Ale je jim dost jedno, jak bude klapat všechno ostatní – tyhle „smrtelnické“ starosti jdou mimo ně. Stihne se stromek koupit včas? Když ne, tak stromeček zkrátka nebude. Stejně jako kapr, dárky nebo cokoli jiného.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby se dost často přizpůsobí drahé polovičce nebo tomu, s kým tráví Vánoce. Mají pár svých tradic, které chtějí dodržet, ale když se budou muset v ostatním přizpůsobit, nevadí. Jestli tedy žijí s Pannou, mají všechno nachystáno snad ještě dřív, než vůbec začne advent. Pokud však plánují Vánoce s Beranem, shánějí všechno na poslední chvíli. Jsou ale opravdu empatické, takže i když dárky pořizují na poslední chvíli, vždycky trefí hřebíček na hlavičku.

Nevíte, jak všechno stihnete do svátků zařídit? Karty vám napovědí, jak to dopadne. Co vaše znamení čeká v prosinci?

Reklama

Načítám