Hlavní obsah

Polentová pizza s cherry rajčaty a mozzarellou

Hodnocení:
(36)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Vychutnejte si zdravější variantu pizzy bez kynutí – s kukuřičnou kaší je to opravdu hračka. Polentu máte hotovou za chvilku a pak už jen stačí nazdobit pizzu dle vlastních preferencí, třeba ve stylu caprese.

Ingredience pro:
28 cm průměr formy
Na těsto
  • 200 g instantní polenty
  • sůl
  • 1 stroužek česneku
  • 3 snítky oregana
Na dohotovení
  • 3 lžíce rajčatové omáčky
  • 4 listy medvědího česneku
  • 250 g mozzarelly
  • 100 g cherry rajčat
  • 20 g parmezánu
  • čerstvá bazalka
Článek

Postup

Krok 1: Polentu připravte podle návodu na obalu. Na 900 ml vody potřebujete asi 200 g instantní polenty. Prášek postupně přisypávejte za stálého míchání do vroucí osolené vody. Polenta je hotová zhruba do tří minut, kdy zhoustne na kaši.

Krok 2: Polentu odstavte a ochuťte solí, prolisovaným stroužkem česneku a nasekanými lístky oregana. Dortovou formu o průměru 28 cm vyložte pečicím papírem. Hustou polentovou kaši do ní rovnoměrně rozprostřete a předpečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut.

Krok 3: Předpečený korpus potřete rajčatovou omáčkou, rozprostřete na něj potrhané listy medvědího česneku, mozzarellu nakrájenou na kolečka a na poloviny rozkrojená cherry rajčata. Postrouhejte parmezánem a navrch dejte pár lístků čerstvé bazalky.

Krok 4: Pizzu pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 15 minut, dokud se sýr nerozpustí. Nechte chvilku zchladnout a před podáváním ji ozdobte zbylou čerstvou bazalkou.

Vyzkoušejte také skvělý recept na americkou pizzu ve formě koláče!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama