Hlavní obsah

Vločková „pizza“ s tvarohem a ovocem

Hodnocení:
(9)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
7 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Milují vaše děti (vždycky je dobré se na někoho vymluvit, no ne?) pizzu, ale vločky a ovoce k snídani nechtějí? Zkuste je obelstít vtipnou (a zdravou) variantou této kalorické bomby v podobě snídaňové pizzy z granoly!

Ingredience pro:
4 porce
Na pizzu:
  • 2.5 hrnku ovesných vloček
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 špetka soli
  • vejce
  • 4 lžíce medu
  • 3 lžíce kokosového tuku
Na obložení:
  • jogurt
  • tvaroh
  • ovoce
  • ořechy
  • kokos
Článek

Postup:

Krok 1: Hrnek vloček rozmixujte najemno a smíchejte se zbývajícími vločkami, skořicí, sodou, solí, vajíčkem, medem nebo oblíbeným sirupem a rozpuštěným kokosovým tukem či slunečnicovým olejem.

Krok 2: Z těsta utvořte kolo na pečicím papíru a pečte asi 20 minut při 180 °C dozlatova. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a obložte ochuceným jogurtem, tvarohem či skyrem, ořechy nebo kokosem a ovocem. Zkrátka tím, co máte rádi a po ruce...

Tip: Vločkový korpus připravte den předem a ráno ho jen obložte.

Nechali byste se takto ošálit, nebo na pravou pizzu nedáte dopustit?

ynezorPumanzeSaNyknalC