Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Pomazánka ze slaniny? Proč ne? Doporučuje ale libovější a uzenou slaninu.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 150 g anglické slaniny
  • 50 g másla
    7
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce oleje
  • 1 kelímek mascarpone
    7
Obsažené alergeny
7
Mléko a mléčné výrobky
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Slaninu pokrájejte a zprudka orestujte na troše oleje. V misce utřete změklé máslo se sýrem mascarpone, přidejte vychladlou slaninu a nasekaný rozmarýn, osolte a promíchejte.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 131,58 kJ
Bílkoviny7,44 g
Tuky52,83 g
Sacharidy2,29 g
Sůl1,23 g
SAFA28,17 g
Vláknina0,13 g
Cukry1,15 g

Načítám