Hlavní obsah

Stahovací i tvarovací: Prádlo s kterým získáte postavu snů

Foto: PawelSierakowski, Shutterstock.com

Foto: PawelSierakowski, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Způsobů, jak se přiblížit k vysněné figuře existuje mnoho. Nebojte, dnes nebude řeč o dietách, cvičení či zákrocích plastické chirurgie. Ukážeme vám spodní prádlo, které zamaskuje pomerančovou kůži, zformuje postavu a schová přebytečná kila během pár chvil.

Článek

Chcete se blýsknout na vánočních fotografiích nebo na silvestrovské oslavě, i když letos nejspíš jen v rodinném kruhu? Pořádné sebevědomí vám dodají módní kousky s tvarujícím či zeštíhlujícím efektem. Protože si poradí i s nezpevněnou pokožkou, uvítají je ženy všech konfekčních velikostí. Co si obléct pod saténové šaty a jaká vychytávka se bude hodit majitelkám většího bříška?

Speciální efekty

Speciální prádlo není většinou určené na každodenní nošení, ale pokud vás čeká důležitá obchodní schůzka nebo si Štědrý den nedovedete představit bez upnutých šatů, bude se vám hodit. Skvělým pomocníkem jsou stahovací soupravy i během plesů a nejrůznějších věčírků, na ty si však ještě počkáme. Výběr vhodného modelu není jen tak. Nejprve je třeba si uvědomit, jakého výsledku chcete dosáhnout. „Stahovací kalhotky s vyšším pasem jsou ideální pod sukně a upnuté kalhoty. Přestože zmenší boky a lehce i bříško, hodí se spíše pro štíhlejší siluety. Plnoštíhlé ženy by měly volit body, které si s nedokonalostmi postavy poradí mnohem komplexněji,“ vysvětluje stylistka Markéta Škaldová.

Zadeček podle Kim Kardashian

Kalhotky s delšími nohavičkami ocení dámy silnější či vysportované postavy, a hlavně v letním období. Díky nim se jim totiž o sebe nebudou třít stehna. A spodničky či overaly? Ty noste pod upnuté šaty. Pokožku vyhladí tak dokonale, že ani pod róbou z nejjemnějšího saténu nebude prosvítat vaše celulitida.

Jste spokojená se svou váhou, ale toužíte po ženských křivkách, které vám nebyly naděleny do vínku? Push–up podprsenka není žádnou novinkou, ale víte o tom, že s vycpávkami se prodávají už i kalhotky? Trendy zakulacený zadeček můžete mít i bez námahy v posilovně.

Stahovací, nebo tvarující? 

Rozdíl mezi tvarujícím a stahovacím prádlem však většinou nepoznáte. „Stahovací prádlo by vás mělo zmenšit, formující vyhladit, ale bojím se, že kategorie jsou už natolik prolnuté, že se spíše orientujte podle toho, jak se cítíte, jak se vidíte v zrcadle a jak se vejdete do šatů,“ radí braexpertka Klára Hrušková. Jestliže podobný nákup absolvujete poprvé, dejte si s výběrem opravdu záležet.

Nepodceňte zkoušení

Se zkoušením si dejte na čas. Ale i když zjistíte až doma, že vám prádlo úplně nesedí, nic není ztraceno. Velká většina obchodů, i se spodním prádlem, totiž umožňuje vrácení zboží do dvou týdnů a ani při nákupu přes internet není nic ztraceno, jen si musíte přečíst podmínky předem.

A rada na závěr? „Za sebe doporučuji, abyste se v prádle cítila dobře. Ano, budete zmáčknutá, ale pokud budete zmáčknutá moc, tak se nebudete moci ani posadit a celý večer se budete cítit jak ve svěráku. Místo abyste si užívala příležitost, budete se soustředit jen na to, abyste vydržela, než ten mučící nástroj budete moct sundat. Jinými slovy – víc okouzlující budete uvolněná a v pohodě než o tři centimetry užší,“ dodává na závěr Klára Hrušková.

Stahovací šaty 

Foto: Archiv firem

Zleva: Magic Bodyfashion (prodává Zalando), 1629 Kč; Marks & Spencer, 999 KčFoto: Archiv firem

Kalhotky s vysokým pasem

Foto: Archiv firem

Zleva: Lindex, 799 Kč; Bonprix, 349 KčFoto: Archiv firem

Kraťásky

Foto: Archiv firem

Zleva: Etam, 639 Kč; H&M, 399 KčFoto: Archiv firem

Zeštíhlující body

Foto: Archiv firem

Zleva: Bonprix, 599 Kč; Astratex, 1349 KčFoto: Archiv firem

Šortky s vycpávkou

Foto: Archiv firem

Shein, 238 KčFoto: Archiv firem

Klasické kalhotky

Foto: Archiv firem

Zleva: Avet (prodává Caresse), 420 Kč; Spanx (prodává Answear), 619 KčFoto: Archiv firem

Zázračná push–upka 

Foto: Archiv firem

Zleva: Wonderbra (prodává Zoot), 1199 Kč; Intimissimi, 749 KčFoto: Archiv firem

Modelující overal 

Foto: Archiv firem

Zleva: Maidenform (prodává Zalando), 1560 Kč; Asos, 1100 KčFoto: Archiv firem

Tvarující punčocháče

Foto: Archiv firem

Zleva: Gatta (prodává Answear), 219 Kč; Calzedonia, 289 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám