Hlavní obsah

Posedlost botami - fetiš slavných!

Foto: wallpaperstock.net

Tara Reid je proslulá svými botamiFoto: wallpaperstock.net

Reklama

Úspěch slavných se dávno neměří počtem koní pod kapotou jejich vozů, ale podle množství bot. Modelky, herečky i zpěvačky se nechávají místo v ateliéru fotit ve svých šatnách, nejlépe před policemi nacpanými botami doslova k prasknutí...

Článek

Měřítko úspěchu?

„Jsem do bot blázen," přiznává zpěvačka Christina Aguilera. „Mám pro ně vyhrazen celý jeden pokoj, kde jsou prosklené police od podlahy ke stropu!" Přes tisíc párů bot vlastní i slavná americká textařka a producentka Mary J. Blige. Hvězda filmu Prci, prci, prcičky Tara Reid si i na natáčení vzala takovou zásobu bot, že pro ně potřebovala speciální pokoj.

Módní „ústřely"

Manželka slavného fotbalisty Victoria Beckham se zaměřuje na extrémně vysoké podpatky: „Nesnáším, když si musím obout ploché boty. Nohy ve sportovních botách totiž vůbec nevypadají sexy." Její podpatky neměří méně než 12 cm a svojí úchylku nedávno dovedla k dokonalosti botami, které jsou konstruované jako lodičky na tom největším podpatku, který však jednoduše chybí. Victoria tedy celé dny stojí na špičkách jako profesionální baletka.

Někdy jde o zdraví

Originální boty na vysokém, úzkém kuželovitém či jehlovém podpatku a na platformě upřednostňují i Tina Turner, Heidi Klum, Martha Stewart či Jennifer Tilly. Některé si dokonce boty samy navrhují. I přes požadavky především na sexy nožky najdeme v botnících slavných žen nejenom nezdravé boty na abstraktních jehlách, ale i farmářky, dřeváky, kozačky na platformě, balerínky, sandály, pantofle, polobotky, žabky, mokasíny a sportovní i outdoorové boty.

V našem českém rybníčku

Ani české celebrity si s těmi zahraničními nikterak nezadají. Andrea Verešová, Bára Basiková, Liběna Hlinková či Gabriela Demeterová, ty všechny o své posedlosti botami dokáží otevřeně hovořit. Některé známé osobnosti jsou i tvářemi módních obuvnických značek - u nás například seriálové hvězdy Jitka Čvančarová nebo Dana Morávková. Modelka Petra Minářová preferuje lodičky na nižším podpatku a sportovní obuv. Pohodlné boty zásadně obouvá zpěvačka Ewa Farna nebo Aneta Langerová. Herečka Yvetta Blanarovičová o výběru botiček říká: „Musí být v prvé řadě pohodlné, mít správnou klenbu a také být dobře ušité. Jinak bych si odrovnala nohy i záda."

Foto: google.com

Christina Aguilera má pro své boty celý pokojFoto: google.com

Recyklované a přírodní, přesto originální

Oblibě se nyní těší originální modely vyrobené z recyklovaných a přírodních materiálů (Keen, Sketchers, Crossing...). Upřednostňují je především osobnosti, které svým outfitem dávají najevo kreativitu a není jim lhostejný stav prostředí, ve kterém žijí. Kombinace skvělého designu a nadstandardních přírodních materiálů spolu s dokonalou řemeslnou zručností a v moderní barevné škále působí bezstarostným dojmem a jsou skvělým doplňkem třeba i k nápadným punčochám a návlekům, které jsou hitem letošní zimy.

Mějmě ale na paměti, že ne vše, co je extravagantní a krásné, svědčí také našemu zdraví. Vbočené palce a narušená nožní klenba, to jsou jen dva příklady z mnoha. Dávejme si na své nohy pozor, musí nám sloužit ještě dlouho.

Reklama

Související témata:

Načítám