Hlavní obsah

Požadavky na dětské pokoje se mění

Reklama

Jak má vypadat království dětí v dnešním měřítku? Nezapomeňte na to, že zařizujete místnost, kterou bude vaše ratolest obývat minimálně do puberty. Klidně dítě zapojte a sami ušetřete čas i peníze.

Článek

Při zařizování dětských pokojíčků je dobré se na začátek nechat inspirovat a porozhlédnout se po tom, jaké existují možnosti. Trendem posledních let je nákup nábytku na internetu. Inspiraci najdete také na Aukru, které připravilo speciální stránku s nápady pro celý interiér. Projděte si také blog bytové designérky Adély Lejskové Raškové, která má se zařizováním pokojíčků hodně zkušeností. „Při výběru nábytku mějte na paměti, že by měl růst spolu s dítětem. Stačí pořídit výškově nastavitelné křeslo či stůl, a máte vyhráno. Přednost dejte univerzálním kouskům, které mají nadčasový vzhled,“ říká Adéla.

Nebojte se barev

Významným prvkem každého dětského pokoje jsou barvy. „Myslete na to, že je třeba opustit klišé, že modrá barva je vhodná pro kluky a růžová nebo červená pro holky. Naopak, barvy použijte jinak, pomáhají totiž rozvíjet fantazii a schopnosti vašich dětí. Zkuste zapojit do příprav i je a společně vytvořte projekt nového pokojíčku. Vaše myšlenky jsou fajn, ale měly by pouze třídit dětská přání tak, aby zbyla ta proveditelná a praktická,“ doporučuje Adéla. Jednou z vhodných alternativ, jak zakomponovat do pokoje zajímavé barvy a vzory, mohou být nejrůznější tapety. Na trhu jich je nepřeberné množství, takže si vybere opravdu každý.

Hrací prostor

Nedílnou součástí každého pokojíčku by měl být prostor na hraní, kde se dítě může pořádně vyřádit. Hrací prostor může být oddělen prostým položením menšího běhounu na zem. Všechny hračky by však měly mít své místo. Nejen milovníci Lega jistě ocení úložný box ve stejném designu. Pokud děti tato zábava nepustí ani v -náctiletém věku, vězte, že máte doma budoucího architekta nebo stavitele.

Lego je nadčasové a nedají na něj dopustit ani starší děti

Nešlápnete vedle, když si pořídíte dřevěné hračky, které vás zavedou zpátky do dětství. Pokud jsou na vás houpací koně moc velké retro, zkuste sáhnout po moderních nábytkových sestavách z nabídky značky Čilek, které uspokojí každou princeznu či piráta.

Značkový nábytek Čilek uspokojí každou princeznu či piráta. V nabídce má i nadčasové kousky pro starší děti

Prostor pro relax

Další důležitou součástí každého pokoje je také relaxační část nebo kout pro odpočinek. V případě potřeby může posloužit ustlaná postel, pokud na to však máte prostor, skvělým oživením může být sedací vak. „To bude vysvobozením i pro maminky, jejichž ratolesti spánku příliš nedají,“ dodává Adéla.

V pokoji budou děti také relaxovat. Třeba na sedacím vaku z dílny Adély Lejskové Raškové

Rada závěrem

„Prostor dětského pokoje by měl být srovnatelně velký s obývacím pokojem. Paradoxně velkou chybou rodičů Husákových dětí bylo to, že tento pokoj byl právě ten nejmenší,“ říká Adéla. Myslete na to, že dětský pokoj je místem, kde si vaše dítě bude hrát, odpočívat a vzdělávat se.

Pokud by vám při zařizování došly nápady, podívejte se na Aukro a nechte se buď jen inspirovat, nebo si tam rovnou pořiďte originální kousek. Potěší vás nižší ceny než v kamenných obchodech a příjemně překvapí služby zavedených Aukro prodejců. Ti nabízejí navíc několik způsobů platby včetně platby až při převzetí zboží, dovoz přímo domů i ve večerních hodinách, montáž v ceně a další nadstandardní péči.

Reklama

Související témata:

Načítám