Hlavní obsah

Poznáte, co čekat od druhých? Stačí se kouknout na jejich uši!

Foto: Profimedia

Možná byste to neřekli, ale uši toho hodně odhalí. Co konkrétně o vás?Foto: Profimedia

Reklama

Nejen na tvaru nosu či úst záleží, velmi důležité věci o charakteru se dají vyčíst i z toho, jaké má člověk uši. Jde o nezávislou osobnost? Praktickou duši? Nebo spíše šetřílka a skrblíka?

Článek

Lidské uši jsou jednou ze součástí lidské tváře, která se během života nejvíce mění – velmi se na ní odrážejí zkušenosti, které člověk během života získá. Přesto vám jejich současný tvar může o člověku mnohé napovědět. Co z nich můžete vyčíst?

Velké, nebo malé?

Na velikosti záleží, zvláště co se uší týká. Čím větší, tím rozumověji založený člověk před vámi stojí. Výrazné a velké uši odkazují na jedince přemýšlivého, který si každou situaci nejprve promítne v hlavě, než se rozhodne, jak v ní bude reagovat. Tento člověk se nerozhoduje emotivně, za každou svou akcí si stojí a jedná jedině s rozmyslem.

Malé uši na druhé straně ukazují na někoho, kdo dá na intuici a spoléhá na to, co mu říká jeho vnitřní hlas. Nejde o jedince spontánní, ale o osobnosti s vynikajícím odhadem, kteří vědí, že se na své podvědomí umí spolehnout. Velikost uší znovu funguje jako škála, od jednoho extrému až k druhému.

Foto: Profimedia

Na velikosti uší záleží více, než byste čekali :-)Foto: Profimedia

Dlouhé nebo široké?

Když se podíváte na zvolené ucho přímo, je spíš delší, nebo širší? Pokud šířka ucha výrazně převažuje, máte před sebou jedince praktického a zručného, který si dokáže poradit v každé situaci a nikdy jen tak nepostává. Vždycky ví, co dělat dál. Mezi osobami s širokýma ušima se velmi často nacházejí kutilové, kteří si pro radost vyrábějí věci sami.

Pokud je ucho naopak spíše delší, ukazuje to na nešikovnost a nepraktičnost zvoleného člověka. Na druhé straně to tito jedinci vyvažují velkou empatií, dokážou se vcítit do druhých a tím si je získat na svou stranu, takže jim i jejich nepraktičnost odpustí.

Malé, či velké lalůčky?

Důležitou součástí ucha je taky jeho lalůček, který hovoří opravdu o mnohém. Velké ušní laloky naznačují jedince, kteří mají velmi svobodnou duši a silnou vůli a nenechají si nic nařizovat. Chtějí si věci dělat po svém a nikoho nenechají, aby jim do života mluvil. Navíc mají tito jedinci problém šetřit – rádi utrácí a rádi si dělají radost a moc se neohlížejí na to, co jim pak na kontě zbude.

Čím menší lalůčky pak člověk má, tím více se žene do opačného extrému. Znamená to tedy, že člověk s malými ušními lalůčky je spíše šetřílek, který obrátí každou korunu a dobře si rozmyslí, do čeho se investice vyplatí a do čeho ne. Tito lidé si rádi nechají poradit a cítí se jistěji na pozici podřízených. Neradi se samo rozhodují, snadno se nechají ovlivnit druhými.

Pokud lalůček vlastně skoro chybí a ucho těsně přiléhá k hlavě bez něj, jde o osobu dost chladnou a rezervovanou, která si jen tak někoho k tělu nepustí. Z druhé strany chybějící lalůčky poukazují na výrazný organizační talent, který se projevuje ve všech aspektech života těchto jedinců.

Foto: Profimedia

Oblý a kulatý tvar boltce je nejčastějšíFoto: Profimedia

Hranaté, oblé, či špičaté?

Podívejte se taky na horní linii ucha a její tvar. Pokud je ucho velmi symetricky kulaté, jak je to asi nejčastější, znamená to jedince, který je bystrý a nápaditý, jeho síla tkví hlavně v inteligenci komunikační – takový člověk dokáže se slovy úplná kouzla.

Hranaté uši se moc často nevyskytují, ale pokud na ně přece jen narazíte, ukazují na opravdu vysokou inteligenci a vyvinuté logické myšlení.

A když má někdo na uších špičky? Bude nejspíše mazaný a obratný, pokud jde o záležitosti, ze kterých by mohl mít nějaký zisk. Tito lidé jsou skvělými obchodníky. Také je ale občas nelehké se na ně spolehnout, protože čas od času upřednostní sebe před druhými.

A jaké uši máte vy?

Reklama

Načítám