Hlavní obsah

Poznejte kouzlo olejíčků

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Olej dobře hydratuje pleťFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Nejen dětem patří olejíčky. Zejména v létě, kdy nám slunce vysušuje kůži, prokážou vynikající službu. A víte, že některé dělají dobře i mastnější a problematické pleti? Přípravky na olejové bázi mají zkrátka všestranné uplatnění!

Článek

Dnes již tvrzení, že olej ucpává póry a nadělá vám z tváře paseku, neplatí. Výrobce přírodní kosmetiky Dr.Hauschka nabízí Regulační pleťový olej, který je určen přímo pro smíšenou, mastnou a nečistou pleť. Přípravek usměrňuje nadměrnou tvorbu mazu v pleti a stav pórů zlepšuje.

Na sušší nebo citlivou pokožku zkuste pro změnu mandlový olej od Weledy. Olejíčky je lepší používat jako noční péči, protože se déle vsakují. Před jejich aplikací zkuste obličej lehce navlhčit, ideálně přestříkat termální vodou ve spreji.

Olejíčkem můžete odstranit i make-up. Zkuste hydrofilní odličovací oleje Salus. Vybrat si můžete z několika druhů, jako je například meduňkový, levandulový, ale i neutrální pro ty, kteří mají přecitlivělou pleť. Používají se s navlhčeným kosmetickým tamponkem, na který nanesete pár kapek přípravku. Voda s olejíčkem potom vytvoří emulzi, kterou tvář snadno očistíte.

Foto: archiv firem

Olejíčky se déle vsakujíFoto: archiv firem

S olejíčkem za hydratací

Vyzkoušeli jste již sprchový olej? S jeho péčí pokožka těla nebude suchá jako s obyčejným gelem nebo mýdlem. A protože voda kůži paradoxně vysušuje, zařaďte do vaší výbavy sprchový olej Nivea, Eucerin, nebo pro fajnšmekry - čokoládový olej od Aquoliny.

Mínusem je, že se hůře vsakují, ale v horkých dnech, kdy doma běháme jen v prádle, to nemusí až tak vadit. Pokud spěcháte, po pár minutách setřete lehkým tahem přebytečný olej ubrouskem.

Bojíte-li se strií, dvakrát denně vmasírujte krouživými pohyby Olej proti striím od Eucerinu. Zejména při změně váhy, například v době těhotenství, slouží jako skvělá prevence. Pokud už jimi trpíte, alespoň je tím trochu zneviditelníte.

Olejíčky jsou skvělé i k relaxačním masážím. Pokud vás partner promne vanilkovým olejem Shiatsu, budete na vrcholu blaha.

Foto: archiv firemOlejíčky dobře působí na suché vlasy Olivový olej - zázrak z přírody

Kráse prospěje i olivový olej, který je dnes téměř v každé kuchyni. Přidejte pár kapek do oblíbeného sprchového gelu, nebo si s jeho pomocí udělejte domácí peeling (med, cukr a pár kapek oleje). Výborný je také zábal, kdy do vlasů vetřeme olivový olej, necháme půl hodiny působit a pečlivě vymyjeme. Pro lepší efekt vlasy omotáme ručníkem, pod který použijeme igelit. Masku můžeme nechat působit i přes noc, pokud na polštář položíme starší ručník. Olivový extrakt pomůže i suché pokožce - namíchejte si masku z trochy zahřátého medu a oleje, nechte 20 minut působit a opláchněte. Pokožka bude hezky hydratovaná.

Vlasová kúra, která nemastí

Olejíčky bojují i se suchými délkami a konečky vlasů. Pokud si vyberete kvalitní přípravek, nemusíte se bát mastnoty a nepříjemného zatížení. Sáhněte po profesionálních produktech od vašeho kadeřníka, například od Loréalu nebo Kérastase. Vaše vlasy budou vyživené, lesklé a zdravě vypadající. Používají se jak do vlhkých, tak i suchých vlasů.

Olejíčky jsou pro naši krásu hotovým balzámem, poznejte jejich moc i vy!

Reklama

Související témata:

Načítám