Hlavní obsah

Pravda o ženách! 10 věcí, o kterých nejčastěji lžeme

Foto: Andrey Arkusha, Shutterstock.com

Foto: Andrey Arkusha, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říkáte o sobě, že jste pravdomluvná? Tak schválně, jestli po přečtení tohoto článku bude vaše tvrzení ještě stoprocentní. Víme totiž, o čem ženy nejčastěji lžou. A není toho zrovna málo.

Článek

Lhát se nemá, ovšem ruku na srdce – kdo může skutečně říct, že se nikdy nedostal do situace, kdy mu malá lež přišla přece jen vhod? A zvlášť když se to týká žen. Rády totiž zatajují pravdu především o svém věku, váze, počtu partnerů a hlavně o utracených penězích.

Ještě je mi dvacet…

Každá žena touží být krásná a hlavně mladá. Proto řeší neustále svůj věk a přibývající vrásky. Chce-li se tedy seznámit, stává se, že si na věku ubírá. Pak jsou ale opačné situace, kdy si trochu let naopak přidá. „Bylo mi 14, když jsme chtěly jít s kamarádkou do kina na film pro dospělé, a tak jsme tvrdily, že je nám samozřejmě víc. Kamarádka ovšem tehdy měla na sobě bundu se šmouly a tu jsme nechaly schovanou na záchodcích, kam jsme se pro ni po kině vrátily,“ vzpomíná na svou první lež Nikola (30).

Váha se mi nehýbe od střední

Další choulostivé téma pro ženy je jejich váha a postava, kterou se zaobírají snad dennodenně. Některé si často nechtějí přiznat ani kilogram váhy navíc a stále tvrdí, že jejich váha se už léta nehýbe – ovšem žádný chlap není slepý.

Měla jsem před tebou jen dva partnery

Zatajování partnerů patří k oblíbeným ženským disciplínám. Na druhé straně – proč říkat tomu novému, jaké bylo vaše bujaré období před ním a zbytečně mu tím lámat hlavu, že? Tak schválně, kolik jste jich měly vy?

Foto: bokan, Shutterstock.com

Ženy lžou nejen mužům a kamarádkám, ale i samy soběFoto: bokan, Shutterstock.com

Jo, už jsem byla

Když přijde řeč na sex, mohou si ženy s muži hrát jako kočka s myší. A oni jim to určitě všechno „zbaští“. „Zlato, to nevadí, zkusíme to za chvilku.“ „To je ale macek.“ „Už budu.“ „Jo, byla jsem taky, neboj.“ To jsou asi nejčastější lži, na které někdy u každé ženy dojde. Ale, pánové, nemějte strach, všechno je to ve vašem zájmu.

Nejsem na sladké

Ženy se někdy před očima partnerů i kamarádek snaží dělat lepšími, než ve skutečnosti jsou. Jejich touha být dokonalé a nepřiznávat si své prohřešky je občas pohltí a ony si pak nevidí na špičku nosu. A týká se to třeba i množství snědeného jídla a především sladkého.

Máš hezké šaty

Také už se vám stalo, že jste kamarádce něco pochválila, jen aby se neřeklo? Tak se příště zamyslete, zda je to opravdu nutné. „Když mi někdo něco pochválí, třeba nové šaty či boty, řeknu většinou to samé jemu. Jenže když pak vidím, co má ta dotyčná na sobě, často si uvědomím, že je to vlastně hrůza,“ zpytuje svědomí Kateřina (24).

A to samé se odehrává na sociálních sítích, které nabízejí tlačítko „like“. Kolikrát jste už někomu lajkovali fotku, protože ho prostě znáte a je vám hloupé ji neoznačit, ale za zády dotyčného stejně pomlouváte? Není to také tak trochu falešné?

Ne, ta kabelka není nová

„Musím si přiznat, že jsem shopaholik a miluju nákupy. Často se mi tedy stává, že mám nákupní horečku a utratím třeba osm tisíc za den. To však manželovi samozřejmě nepřiznám, jinak by mě zabil. Ale výhoda je, že chlapi vám boty či kabelky nepočítají, neboť jich máme většinou víc,“ přiznává se Lucka (35) a dodává, že některé zakoupené věci dokonce před manželem občas schovává a vytahuje je ze skříně až po čase.

Nemám co na sebe

Jestli tohle žena tvrdí, podívejte se jí do skříně – většinou přetéká až k prasknutí. Prostě se jen špatně vyspala a potřebuje nějakou výmluvu, aby se mohla jít odreagovat nákupy. Poznáváte se?

Tvoje maminka je skvělá

O rodičích partnerů lžou ženy i muži. V tom si asi obě pohlaví nemají co vyčítat. Bohužel výběr tchyně a tchána příliš neovlivníte, a tak je někdy nutná i milosrdná lež, pokud doma nechcete vířit vody.

To auto mi někdo odřel

Kamarádce se klidně svěříte, ale doma se to bojíte přiznat. A my víme proč. Mužům totiž na autech záleží skoro stejně jako ženám na luxusních lodičkách. A ženy to moc dobře vědí. „V garážích jsem odřela auto o sloup a měsíc doma manželovi nic neřekla. Vzhledem k tomu, že parkujeme rodinný vůz v tmavé garáži a on s ním příliš nejezdí, si měsíc ničeho nevšiml. Ovšem pak vzal auto do myčky a já dělala doma překvapenou,“ vypráví čtenářka Hanka (38), která dodává, že nakonec podlehla manželovu nátlaku dotazů, neboť v servisu mu tvrdili, že tohle odřel jedině řidič.

A jak to máte se lží vy? Poznáte, kdy už lhaní začíná být problém?

Reklama

Související témata:

Načítám