Hlavní obsah

Na co si ženy nikdy nepřestanou stěžovat? Poznáte se?

Foto: juta, Shutterstock.com

Foto: juta, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není to nic světoborného, není to otázka života a smrti, jsou to jednoduše takové běžně otravné věci. Trable, se kterými se minimálně čas od času potýká snad každá žena. A víte, co je nejhorší? Nikdy to neskončí!

Článek

S nadsázkou by se dalo říct, že je to takový ženský úděl. Prostě se musíte smířit s tím, že některé věci vás budou více či méně otravovat nejspíš celý život. Prostě k ženám jaksi patří. Tohle jsou některé z nich.

Nemám co na sebe

Tuhle větu alespoň občas řekne každá žena, a to bez ohledu na to, co má, či nemá ve skříni. Nejčastěji tahle outfitová beznaděj přichází se změnou ročního období (obzvlášť jaro a léto bývají kritické) či s nějakou významnější společenskou událostí (svatba v rodině, slavnostní večeře, firemní večírek). Někdy se to ale stane naprosto bez varování a bezdůvodně. Večer jdete spát, máte nadupaný šatník, ráno vstanete a nevíte co na sebe. Je to záhada, jakýsi ženský bermudský trojúhelník, cosi mezi nebem a zemí.

Dobrá zpráva zní, že se to s věkem zlepšuje. Ale že byste se tohohle trápení někdy zbavily úplně? S tím raději nepočítejte.

Pupínky

Říká se, že akné je problémem puberty. V tom případě je většina žen v pubertě tak nějak permanentně. Buď „vykvetete“, protože to máte dostat, nebo protože jste to nedostaly, nebo pupínky „vytáhlo“ sluníčko, případně vaše pleť reaguje na včerejší ostré jídlo, stres v práci či na hádku s partnerem.

Dobrá zpráva, není to tak hrozné jako v pubertě. Špatná zpráva? Pupínky se vždycky objeví, když se to nejmíň hodí. Třeba když máte namířeno na rande nebo pracovní pohovor.

Od pondělí…

Od pondělí držím dietu! Od pondělí cvičím! Jedno, nebo druhé, případně obojí. A možná ne od pondělí, třeba až od příštího měsíce, ale tohle předsevzetí je takový ženský evergreen. Opět jsou jistá kritická období, kdy mívají ženy výraznější potřebu hubnout (s blížícím se létem, po Vánocích…). No jo, jenže život je někdy tak těžký (a bez té čokolády to prostě nejde přežít) a únavný (nemůžete jít ráno běhat, musíte nutně ještě spát).

Foto: YAKOBCHUK VIACHESLAV, Shutterstock.com

Ženské hubnutí je nejspíš věčnéFoto: YAKOBCHUK VIACHESLAV, Shutterstock.com

Pro krásu se musí trpět

Nejspíš jste tohle pořekadlo slýchaly už jako malé. Samozřejmě neplatí stoprocentně, v džínách, tričku a teniskách se cítíte pohodlně, ale může vám to i slušet. Přece jen platí, že alespoň občas budete čelit nepříjemnému rozhodnutí: pohodlí, nebo krása? Balerínky, nebo lodičky na podpatku? Úzké sexy minišaty, nebo rozevlátý letní model? Kalhoty, nebo pouzdrová sukně?

Moc velké, nebo moc malé

Tohle platí snad na všechny partie ženského těla, obzvláště pak na prsa, zadek či nos. Devadesát devět procent žen jednoduše není spokojeno se svým tělem a něco je na něm (v jejich očích) moc malé, nebo moc velké. Nečekejte, že se to někdy změní, ženy jsou na sebe obecně hodně přísné a hledí na sebe kriticky. Nejspíš nikdy nebudete stát před zrcadlem a neřeknete si: „Teda, vypadám božsky!“ Spíš pronesete: „Jo, dobrý, sluší mi to a ty šaty mi dělají větší (menší) prsa.“

Opět se to většinou s přibývajícími roky zlepšuje. Ve dvaceti totiž máte pocit, že na ňadrech či zadku stojí celé vaše životní štěstí. O pár let později už ale víte, že to kouzlo je v něčem úplně jiném.

Tak co, jak často nemáte co na sebe vy?

Reklama

Související témata:

Načítám